Cysten op de eierstokken: de OPERATIE door de navel

Frau nach erfolgreicher Zysten-OP
Tina Weber is blij dat ze zijn verwijderd had de cyste-OPERATIE zo goed verweerd heeft een cyste op de eierstok. Dankzij een nieuwe chirurgische methode is dat gelukt zonder zichtbaar litteken op de buik. En zonder pijn. Een van de Getroffen verteld.

Alles wees op appendicitis, als Tina Weber* met hevige pijn in de buik ging naar haar arts. De grootte van mijn buik met de echo en was heel erg verbaasd. In plaats van de ontstoken Blindedarm, vond hij een zes centimeter breed cyste op mijn eierstok, vertelt de jonge vrouw.

De arts verwees ze naar je gynaecoloog die kon bevestigen de bevindingen. Omdat van een cyste op de eierstok, hebben vaak hun oorsprong in de hormonale ontregeling, ze adviseerde Tina Weber, op een andere pil. Als gevolg van de klachten ging eigenlijk eerst.

Met folliculaire ovarian cyste in een poliklinische de beste zorg

Echter, na ongeveer een jaar is de pijn in mijn buik weer merkbaar. De patiƫnt: Mijn vrouw is een arts bekeek me opnieuw en vond dat de misdadiger kromp als gehoopt, maar meer was gegroeid.

De Dokter legde uit dat cysten op de eierstokken zijn eigenlijk onschuldig. Maar als ze groeien of pijn veroorzaken, moeten ze worden verwijderd. Daarom wordt aanbevolen een operatie op een poliklinische OPERATIE centrum.

Frau beim Frauenarzt

Niet alle cysten in de eierstok een operatie nodig. In geval van aanhoudende symptomen, moet u een arts raadplegen

In plaats van grote opluchting Zorgen te maken over de cysten-chirurgische methode

Ik had te verteren eerste. Want ik was nog nooit in de chirurgie. Ik was niet alleen bang voor de narcose, maar ik wilde niet een litteken verminkt mijn lichaam. Dat is de reden waarom ik vroeg voor de tijd om te overwegen.

De jonge vrouw zei tegen vrienden over uw aanstaande operatie, en geleerd van het St. Elisabeth ziekenhuis in Essen. Hier, uw vriend, meldde een nieuwe operatie methode toegepast die niet vereist dat een litteken.

Dit interesseerde mij en ik belde de volgende dag. Want ik had heel veel pijn, ik heb een afspraak voor het vooronderzoek.

Het hoofd van het centrum voor de minimaal invasieve chirurgie in de women ‘ s hospital food, zegt de nieuwe baanbrekende chirurgische methode: in het verleden zijn dergelijke interventies, met ten minste drie kleine sneetjes gemaakt waren als een zogenaamde sleutelgat chirurgie. Vandaag de dag, veel interventies in het lichaam, zonder zichtbaar litteken. We maken het alleen natuurlijke menselijke litteken, de navel, te Gebruiken. Door hem kunnen we, dankzij de Single-Port methode met alle benodigde instrumenten, waaronder een mini-camera die zich binnen in het lichaam.

De cysten is een operatie alleen uitgevoerd via de navel

Ten eerste, de arts breidt de navel en leidt tot een specifieke Poort via de buikwand. Aan de buitenkant vijf ingangen, die openen in een enkel kanaal. Via deze sluizen, een camera met lichtbron, alsmede alle van de vereiste instrumenten kunnen worden via de navel in de buikholte ingebracht.

Cysten zijn vaak onschuldig

Het is een met vocht gevulde holten in de weefsels en is meestal ongevaarlijk. Ze komen voor in verschillende organen, vaak in de eierstokken, in de borst, de nieren of de lever. Zystchen op de eierstokken zijn normaal en maken van elk van de maandelijkse cyclus als de follikel zelf. Soms gebeurt het dat deze vorm en de cyste te laten groeien. Alleen wanneer ze worden groter dan zes centimeter, of de klachten te maken, moeten zij worden behandeld.

We richten ons dit maakt het mogelijk dat alle werken kanalen, de vordering in het geval van de normale sleutel gat operatie met uitzondering van de navel is nog steeds twee tot drie keer meer van de huid openingen, op een een ‘single access point, namelijk de reeds bestaande navel, aldus de arts.

Op de Monitor, het chirurgische Team ziet een sterk vergroot beeld van het chirurgische veld. Met speciale instrumenten de cyste is gescheiden van de eierstokken en door de Poort naar buiten getransporteerd. De Bediening, die wordt betaald door de wettelijke ziektekostenverzekering, alleen duurt ongeveer een half uur.

Als Tina Weber wakker werd even later uit de narcose voelde eerst haar buik. Ik had eigenlijk geen verband, geen pleisters, geen pijn. Het was geweldig. En in de middag mocht ik naar huis.

*Naam veranderd door de redactie

Geef een reactie