COPD (chronische obstructieve pulmonaire ziekte)

Met COPD chronische veranderingen in de longen, die wordt gekenmerkt zweren vooral door de Luchtwegen ontstoken en beschadigde longen. Als een resultaat, de Adem, en, uiteindelijk, de complete verstoring van de longfunctie. De belangrijkste oorzaak van COPD is Roken.

Wat is COPD?

COPD is de afkorting voor de engelse term chronic obstructive pulmonary disease – chronic obstructive pulmonary disease. Obstructieve dus zoveel als het beperken van de middelen, en beschrijft een typisch kenmerk van de ziekte: een chronische ontsteking van de Luchtwegen (bronchiën). Het zorgt ervoor dat de bronchiale mucosa te zwellen en de luchtweg vernauwt. In deze weg, de ademhaling wordt moeilijker – vooral het Uitademen – permanent

Bei COPD-Patienten wird die Atmung erschwert

In het geval van een COPD-ziekte van het bronchiale slijmvlies zwelt op en de adem vernauwt manier. Als een resultaat, de ademhaling wordt moeilijker – vooral het Uitademen – permanent

Artsen spreken in dit stadium van de chronische obstructieve Bronchitis (COB). Worden beschadigd in het verdere verloop van de ziekte, de long blaasjes (longblaasjes), die voor de uitwisseling van zuurstof en kooldioxide verantwoordelijk is, bel dan een arts dit als longemfyseem. Emfyseem en COB samen voor een volledig ontwikkeld COPD.

Het is een veel voorkomende ziekte die wordt vaak geassocieerd met een hoge lijden druk en in veel gevallen dodelijk. Door de lagere aanvoer van zuurstof naar het lichaam kan leiden tot andere organen beschadigd. Gevolgen van COPD, bijvoorbeeld, kan invloed hebben op het hart, de spieren, de botten en de organen die betrokken zijn bij de stofwisseling.

In Duitsland, bijvoorbeeld 8 tot 12 procent van de volwassen bevolking van COPD zijn getroffen wereldwijd de ziekte is op plaats vijf van de meest voorkomende oorzaken van overlijden. Het is meestal tussen de leeftijd van 40 jaar. en de 55. Leeftijd duidelijk en is gediagnosticeerd bij mannen bijna twee keer zo vaak als bij vrouwen.

Geef een reactie