Coma

In een coma Beïnvloed zijn niet responsief, niet Wakker en het reageren op prikkels van buitenaf. De redenen voor deze lange verlies van bewustzijn kan heel verschillend zijn. Om te voorkomen dat de kans op Overleven en op lange termijn schade aan de hersenen, moet worden behandeld in een coma onmiddellijk als een medische noodsituatie en vereist een permanente Bewaking in het ziekenhuis.

Wat is een coma?

Coma is een diepe bewusteloosheid, dat duurt een lange tijd en in alle reacties Visuele of Hörreize van buiten niet meer beschikbaar is. Het betekent de hoogste ernst van een verstoring van het Bewustzijn waarin van de persoon in Kwestie niet meer gewekt, en niet responsief.

Kortom, de term verstoring van het Bewustzijn beschrijft een verandering in het normale bewustzijn. Twee vormen worden onderscheiden: de kwalitatieve stoornissen van het bewustzijn, waarin het bewustzijn is veranderd (bijvoorbeeld waarneming stoornissen zoals hallucinaties), en kwantitatieve stoornissen van het bewustzijn. In het laatste geval is het anders ernstige stoornissen van het bewustzijn, waarin de alertheid (waakzaamheid is verminderd of onnatuurlijk is toegenomen. De mate van ernst kan voor het gebruik van de zogenaamde slaap-waak-schaal.

Verschillende graden van ernst van de kwantitatieve stoornissen van het bewustzijn

  • Duizeligheid: de Lichtste Vorm van verstoring van het Bewustzijn, waarin de reactiesnelheid en het waarnemingsvermogen zijn geminimaliseerd. Betrokken te handelen slaperig en vertraagt.
  • Slaperigheid: verhoogde slaperigheid met extreme slaperigheid. Beïnvloed, maar zijn responsief en kan worden gewekt.
  • Sopor: Aangetaste slapen en niet wakker worden door externe stimuli volledig. Voor sterke prikkels, zoals bijvoorbeeld pijn prikkels, ze reageren onbewust.
  • Coma: een Ernstige Vorm van verstoring van het Bewustzijn. Betrokkenen zijn niet responsief en vertonen geen reacties op sterke prikkels van buitenaf. De spieren zijn slappe, de ademhaling is vertraagd of stopt hij van tijd tot tijd.

Een coma is in principe een levensbedreigende noodsituatie die vereist onmiddellijke behandeling aan het leven en het functioneren van de hersenen. Net als bij andere noodsituaties, diagnose en behandeling zijn dus op hetzelfde moment.

Door de manier: vaak horen we in de media de term coma voor mensen die houden hun ogen open, maar anders is er geen contact of reacties. Vaak wordt de term kunstmatige coma is gebruikt, als de patiënten worden vaak behandeld na een ernstig ongeval met verwondingen aan zijn hoofd, het gebruik van drugs in een verlies van bewustzijn. Als de Getroffen persoon wakker wordt gecontroleerd na het Staken van de medicatie, echter, is een benaming als een lange-termijn anesthesie vergadering.

Geef een reactie