Citrusvruchten: ZELFS gezonder dan u denkt!

Pflanzenfasern enthalten viele Antioxidantien
Orange juice is gezonder als je drinkt het met fruit, vlees – het beste is vers geperst of sap uit de Winkel. In het geval van citrusvruchten, denken de meeste mensen vooral van: vitaminen. Maar de onderzoekers hebben gevonden een andere gezondheidsbevorderende stoffen in sinaasappels, – citroenen en-co. en de werkelijk ongekend. De praktijk Vita heeft de feiten.

Antioxidanten zijn stoffen zoals Vitamine C of caroteen, die ervoor zorgen dat de zogenaamde vrije radicalen kunnen schade aanrichten in het lichaam geen kwaad. Radicale deeltjes, op zijn beurt, fragmenten van moleculen die verstoren door een ongebonden elektron in belangrijke processen in menselijke en biologische weefsel kan worden of kunnen leiden tot cel-degeneratie (kanker) te vernietigen.

Dat een dergelijke anti-plug-oxidatieve stoffen in wortelen, tomaten, of zoete aardappelen, maar ook in citrusvruchten, was op zijn minst voedsel en dieet adviseurs. Wat wist, maar tot nu toe geen één: ze bevatten grote hoeveelheden.

Nieuwe procedures bedoeld ingrediënten beter

Onderzoekers aan de Universiteit van Granada hebben een nieuwe methode ontwikkeld, met de concentratie van antioxidanten in voedsel kan worden gecontroleerd nauwkeuriger dan voorheen bepaald. De belangrijkste uitbreiding van de nieuwe methode van analyse is de bestudering van de interactie tussen de menselijke spijsvertering en de anti-oxidatieve stoffen.

De onderzoekers waren in staat om te bewijzen, dat de maag-darm-darmkanaal zijn een onderschatte factor in de release van anti-oxidanten uit de voeding. Daarnaast is de anti-oxidant waarde van sinaasappels gemeten is het zo ver, vooral omwille van zijn sap. In de vrucht voorkomende plantaardige vezels in behandeling genomen, als u geen speciaal dieet werd gegeven relevantie.

Plantaardige vezels bevatten veel anti-oxidanten

In feite, de plantaardige vezels, als ze alleen voorkomen in de vrucht zelf, maar ook in vruchtensap met vruchtvlees uit de citrus fruit meer anti-oxidanten aanzienlijk gratis dan, bijvoorbeeld, de zuivere sap. De reden hiervoor ligt in de Interactie van de spijsvertering en cellulose. Voor de studie, de anti-oxidant Potentieel van fruit vezels werd bepaald door de chemische en stofwisselingsprocessen in het maag-darmkanaal aangepast kunstmatig.

De resultaten van de analyse van de verdoofde de onderzoekers: in feite, heeft tien keer meer anti-oxidanten gevonden in de vezels van citrus fruit de gesneden dan in het sap. De gemeten waarden zijn zo hoog dat – volgens de onderzoekers, schoolboeken, en de vorige voedingswaarde tabellen voor citrusvruchten in de toekomst moeten herschreven worden.

Hamburg-harburg, 9. December 2014

Geef een reactie