Cariës in het melkgebit wat is tanden bij Kinderen?

lachende Kinder
Gezonde tanden – gelukkig KinderWie verzorging van het melkgebit moet gezorgd worden voor? Is cariës in het melkgebit is niet een Probleem? Ze vallen toch uit. De praktijk Vita-wit antwoorden.

Zelfs als er veel ouders denken dat is niet zo belangrijk – het melkgebit moet zorgvuldig worden gereinigd als voor het blijvend gebit. In feite, de misvatting heerst, maar in het geval van vele ouders, die cariës van het melkgebit is niet zo slecht voor de tanden en kiezen toch voor een lange tijd. Helaas, maar ook in het geval van melk tanden cariës kan een Probleem zijn. Hoewel in de afgelopen decennia dankzij de fluoride-bevattende tandheelkundige crèmes en profylaxe bij de tandarts een scherpe daling van cariës disease in childhood. Actuele Cijfers van de Barmer GEK, tonen echter aan dat er nog potentieel voor verbetering. De verzekeringsmaatschappij stelde in een persbericht dat twee-derde van de kinderen waren tussen de twee en zes jaar naar de tandarts. Slechts een derde van de kinderen in deze leeftijdsgroep profiteren van de vroege detectie onderzoek door een tandarts. Kleine kinderen moet worden uit de eerste melk van de tand. Net zoals tandbederf en andere tandheelkundige ziekten voorkomen kunnen worden consequent. Het regelmatig bezoek aan een tandarts of een tandarts-arts is ook de Kleinste, daarom moet in elke familie, zei Ute Engelmann, Vice-Voorzitter van de Raad van Bestuur van het Fonds. U bent op zoek bij de keuze van uw tandarts heeft op de tanden, tandartsen die ervaring heeft met Kinderen. Deze kennis is vaak hoe kalm nerveus jonge patiënten en afleiden. Ook moet je bekend zijn met de bijzonderheden van de kinderen de tanden. Dus de zenuwen in het geval van melk, bijvoorbeeld, voer tanden veel dichter onder het smelten samen dan volwassen tanden. Ook in het geval van het vullen van materialen en lijm, speciale eisen moeten in acht worden genomen.

Early childhood caries de meest voorkomende chronische ziekte in de voorschoolse leeftijd is

In feite, cariës komt vaker voor bij kleine kinderen al, dat de term Early Childhood Caries (ECC) werd bedacht. In een technisch document van de duitse medische publiceren zegt: Momenteel zijn de early childhood caries wordt beschouwd als de meest voorkomende chronische ziekte (vijf keer vaker voor dan Astma en zeven keer vaker dan hooikoorts) in de pre-school leeftijd en gedomineerd door een enorme set van tanden vernietiging van het totale verval volume bij kleine kinderen.

Cariës in elke leeftijd onschadelijk

En zo cariës in het melkgebit is gelijk aan een aantal problemen: Wat de kleine Hans niet leren, volwassen Hans nooit: Als kinderen hebben nooit geleerd om je tanden te poetsen goed, u krijgt de blijvende tanden en kiezen op de lange termijn problemen met cariës of parodontitis. Daarnaast rotte melktanden kan ook schade veroorzaken aan de volgende tanden. Beweegt het tandbederf aan de tand lagen omlaag kunnen ook worden in het bijzonder resistente bacteriën groeien, geen zuurstof en voor de vermeerdering van de behoefte en moeilijk te bestrijden. Het resultaat is dat infecties in de mondholte, maar de tanden hebben eveneens een verhoogd risico van Cariës bij de Follow-up. De in Hamburg gevestigde tandarts Dr. Goran Bajic waarschuwt: Cariës van het melkgebit kan zich verspreiden naar de nieuwe, permanente tanden, vooral in het geval van een slechte mondhygiëne. Dit geldt ook voor de nog-niet-gebroken tanden. Bovendien, de tanden, de cariës in de melk als gevolg van gemiste tandheelkundige afspraken niet goed behandeld wordt, kan bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van aandoeningen. Vanwege de beschadigde tanden, het kind heeft plakkerig voedsel kan worden en niet van de leeftijd afhankelijk van het gewicht. Ook spraakstoornissen optreden. De meeste gewonden Tanden bij kinderen tanden wordt door de manier, de zessen, de eerste kies van het blijvend gebit. Hij doorbreekt meestal op de leeftijd van zes jaar, en dan ongeveer een en een half jaar, totdat hij volledig is aangekomen in het occlusale vlak. Tot dan, hij is veel kleiner dan de overige tanden en kiezen, zodat wanneer u poetst te hard.

U kunt uw kind helpen met de tandheelkundige zorg

Het kind mag niet worden links op het onderwerp van tand care, door de manier waarop. Kinderen moeten worden geanimeerd vroeg om hun tanden onafhankelijk borstel echter, vóór de leeftijd van acht jaar door een motor niet in staat te poetsen elke Tand, zoals tandartsen aanbevelen. Voor ouders is het daarom Nachputzen en een tandpasta met fluoride gebruiken, waardoor de vorming van cariës. Om voor het kind om zijn tanden te poetsen voor een positieve ervaring voor de winkels en voor het slapen gaan geen zenuwslopende discussies, helpt het kind-vriendelijke gebruiksvoorwerpen te kopen, die bereid het kind van vreugde op de Borstel. De kinderen van de tandheelkundige crèmes in kleurrijke kleuren, de tandenborstel, in dier optiek, de spelen misschien nog wel leuke muziek. Ook rituelen, zoals een tandenborstel dance kan helpen. Door de manier, is ook beschikbaar voor kinderen, elektrische tandenborstels. Het belangrijkste is dat het kind gemotiveerd om te poetsen hun tanden. Veel ouders vragen hoe het met uw kind is om jezelf te trainen, de tandpasta na het Poetsen ook spit weer. Dus, u moet uw kind onder te veel druk. Als het een tandpasta voor kinderen, kan het inslikken van kleine hoeveelheden van het te kalmeren. Zodra uw kind heeft een volledige set van Tanden, ze, helaas, ook het onderwerp van inter-dentale borstels en flossen. Gewoon omdat jonge kinderen vaak niet schoon en niet zo efficiënt als de volwassenen, bij hen blijven er vaak restjes eten tussen de tanden hangen. Ook hier geldt: Probeer om de zaak een positieve beleving en waarneming.

Een watt, de tandenborstel kunt vervangen door stokjes

In het geval van baby ‘ s Geven u een fles van suiker bevattende dranken uit de Speen. Dus de voorste tanden zijn gewassen constant door de suiker, het tandglazuur niet kan regenereren zichzelf in de tijd. Zodra de eerste Tand op de leeftijd van ongeveer zes maanden om uit te groeien van het tandvlees, moet worden gereinigd. Een kleine, zachte tandenborstel aan het begin of een wattenstaafje met een erwt tandpasta. Zodra de eerste Tand is er, moet de eerste preventieve onderzoek bij de tandarts is overeengekomen.

Hamburg-harburg, 19. September

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie