Cannabis maakt kleine?

Zwei Jugendliche rauchen Cannabis
Cannabis beïnvloedt de groei van jongeren, toont een recente studie, cannabis is al voor een lange tijd met psychische stoornissen en schade aan de hersenen – nu Pakistan toont een studie aan dat het ook van invloed op de fysieke ontwikkeling van jongeren.

Wetenschappers van de Pir Meer Ali Shah Landbouw Universiteit in Pakistan, waargenomen van meer dan 400 jongens in de leeftijd van 13 tot en met 15 over een periode van maximaal vijf jaar. Het doel van uw studie: om uit te vinden of de consumptie van marihuana belemmert de groei van jonge mensen.

De helft van de proefpersonen werd beschouwd als cannabis afhankelijk, d.w.z. ze rookten twee tot drie keer per dag. De andere helft verbruikt een Cannabis.

Marihuana vertraagt de groei

Na het einde van de studie, de onderzoekers vergeleken de grootte en het gewicht van de proefpersonen. Het daalde naar een gemiddelde van de marihuana rokers van 11,7 inch kleiner dan hun leeftijdsgenoten en woog vier kilo minder. Daarnaast kwamen zij in de puberteit eerder dan anderen – het resultaat was dat zij groeide na een eerste spurt van de groei is trager dan andere jongeren.

De verschillen in de samenleving, zoals ondervoeding of een slechte ouderlijk huis, de wetenschappers kunnen geen verklaring voor deze afwijkingen. Maar je vond de oplossing van het raadsel in de bloedstalen van de studie deelnemers: In het bloed van Cannabis consumenten, ze ontdekt de lagere niveaus van het de groeihormoon en de puberteit-gerelateerde hormonen dan in het bloed van hun collega ‘ s.

Hamburg-harburg, 19. Mei

Geef een reactie