Calcium? Beter niet de tabletten

Salat vs. Nahrungsergänzungsmittel
Calcium is belangrijk voor onze botten. Echter, het is belangrijk, in welke Vorm gaan we ermee doen? AMERIKAANSE onderzoekers hebben beziggehouden met deze vraag.Een AMERIKAANSE studie suggereert dat er een groot verschil voor onze gezondheid, of we nemen aan calcium via de voeding of via supplementen.

Veel van calcium is belangrijk voor sterke botten en beschermt tegen osteoporose. Natuurlijk calcium bronnen, met name zuivel producten, maar ook de groenten (kool, venkel), noten en bananen. Iedereen die last heeft van lactose-intolerantie en geen grote groente-Fan, is het vaak moeilijk om voldoende calcium via de voeding. Zoals in veel zuivelproducten, fosfaten worden opgenomen, die remmen de opname van calcium zijn niet de ideale bron van calcium. Veel van de voedingssupplementen.

Aderverkalking door calcium tabletten?

Een recente studie uit de VS toont nu, dat de inname van calcium door middel van tabletten verhoogt het risico op het ontwikkelen van atherosclerose. Studie leider John Anderson en zijn collega ‘ s van de Universiteit van North Carolina geëvalueerd voor hun onderzoek de gegevens van 2742 mannen en vrouwen in de leeftijd tussen de 45 en 84 over een periode van tien jaar. Ze studeerde ook hoeveel calcium de deelnemers aan de studie over het dieet en het voedingssupplement foto ‘ s. De deelnemers vulden vragenlijsten CT-scan ondergaat, waarbij het calciumgehalte in de kransslagaders kan worden gedetecteerd. Deze waarden geven een indicatie van hoe de slagaders zijn verkalkt zijn. Vanwege het dichtslibben van de slagaders(atherosclerose), onderbroken bloedstroom of beperkt. Als een resultaat, het risico op een hartaanval of andere coronaire toename van ziekte.

Verschillende effecten van de inname van calcium

In feite, de deelnemers, die aten calcium-rijke voedingsmiddelen had geen deposito ‘ s in uw slagaders en ook het bot beschermende effect van calcium werd bevestigd. In het geval van de 46 procent van de Ondervraagde, de calcium in de Vorm van tabletten, foto ‘ s, toonde een ander beeld. Ze ontwikkelden tot 22 procent meer kans hebben op aderverkalking dan de controlegroep. Dit verschil tussen de groepen was niet, blijkbaar, op calcium. Voor de deelnemers, de calcium op het eten, waren ook degenen met de hoogste consumptie calcium (ongeveer 1022 mg per dag) geen verhoogd risico voor hart-en vaatziekten. De verschillende resultaten van de twee groepen kan komen, schijnbaar, zodat de dosering vorm. Er is duidelijk een verschil in hoe de processen in ons lichaam voedingsstoffen via de voeding en supplementen, en reageert op, aldus Anderson. De Co-auteur van de studie, Erin Michos, toegevoegd: Als het gaat om de vitaminen en mineralen-supplementen genomen voor gezonde botten, veel mensen denken dat ‘een veel helpt Veel’. Ons onderzoek levert verder bewijs dat te veel calcium kan worden in de Vorm van voedingssupplementen, het hart en de bloedvaten beschadigen.

Calcium bevorderen van de pillen deposito ‘ s in het weefsel?

De vraag waarom is calcium uit de voeding heeft betere effecten op het lichaam, niet reageren op de onderzoekers. Het kan zijn dat de supplementen bevatten veel calcium zouten of dat ons lichaam is gewoon niet in staat tot het verwerken van grote doses van calcium in een keer, zegt John Anderson. De resultaten van eerdere studies hadden al aangetoond dat calcium uit voedingssupplementen komt in het bot. In dit geval, de calcium wordt uitgescheiden in de urine. In plaats daarvan, het lijkt te zijn in het weefsel en accumuleren. Op deze manier, de overmaat aan calcium kan bevorderen, de calcium afzettingen in de bloedvaten.

Een eerder gepubliceerde studie heeft onlangs ontdekt een andere gevaarlijke kant effect van calcium supplementen: vrouwen die een beroerte hebben gehad, en calcium als een voedingssupplement omzet, ontwikkeld zeven keer zoveel kans op een dementie, zoals patiënten met een beroerte, de no-calcium-supplementen omzet.

Het nemen van bepaalde geneesmiddelen in overleg met de arts

Over het algemeen, in het geval van voedingssupplementen: nemen op de beste met de arts te bespreken. Immers, degenen Die het eten van een gezonde en evenwichtige, normaal geen voedingssupplementen en kan daarom niet gebruikt worden. Echter, je moet demoniseren alle voedingssupplement pakket. In het geval van calcium, geldt het volgende: het is het beste als u de opvulling van uw calcium winkels door middel van een evenwichtige voeding. In het geval van calcium in de vorm van pillen, het is belangrijk de dosering. De voorbereidingen dienen te worden beste, in afgemeten hoeveelheden, zodat u bereiken met een tablet, het dagelijkse bedrag, maar de beste twee of drie tabletten, gedurende de dag, zodat de dosis wordt verdeeld. U bespreekt de dosering en het type van de voorbereiding is het beste met uw arts.

De auteurs van de studie uit North Carolina concluderen uit hun bevindingen: Op basis van onze bevindingen adviseren wij onze patiënten een gezond dieet dat de calcium-rijke voedingsmiddelen bevat, geen gevaar en dit type van dieet lijkt de bescherming van het hart. Patiënten die van plan op het nemen van calciumsupplementen, moet bespreek dit van tevoren met uw arts te bespreken wat de juiste dosis en of je een calcium tekort.

Hamburg-harburg, 14. Oktober

Geef een reactie