Branderig gevoel van de tong : Wat het is en wat helpt

Arzt untersucht Zungenbrennen
Zelfs als je niet ziet de tong te branden, dit kan brandwonden veroorzaken voor de Betrokken sterke pijn in de tong en gehemelte oproep als een vuur. Dag en nacht. Elk van de 20. Duits is bekend met het Probleem van de Glossodynie, de technische term. Heel vaak zijn de vrouwen in en na de menopauze worden beïnvloed. Het goede nieuws: Tegen de tong, of u kan doen, is de branden iets!

Tong branden: oorzaken

Helemaal eens met de experts over de oorzaken van de tong niet verbrandt. Aangenomen wordt echter, dat achter op de tong-een nerveuze aandoening (neuropathie) of verlies van het branden circuit. Oorzaak van dit, op zijn beurt, kan, bijvoorbeeld, een suiker-en vaatziekten. Soms is de tong verraadt de branden, maar ook het begin van het einde van Multiple sclerose. De meer goedaardige mogelijkheden voor het branderig gevoel van de Tong zijn (ongemerkt) nachtelijke maagzuur, allergieën, een Vitamine B tekort en bepaalde medicijnen, zoals ACE-remmers tegen hoge bloeddruk, of antidepressiva. In zeer zeldzame gevallen, een reumatische aandoening, prostatodynie de tong branden. Al deze mogelijkheden moet je laat de arts controleren.

Therapie voor tong branden

Een drug die ervoor zorgt dat het branderig gevoel van de Tong, kan het niet worden. Maar de lichaamseigen stof, Alpha-liponzuur kan het ongemak verlichten aanzienlijk. De juiste tabletten, er zijn over-the-counter in de apotheek. Ook de werkzame stof Clonazepam kan helpen bij het branderig gevoel van de Tong. Dit komt eigenlijk uit de epilepsie therapie en moet voorgeschreven worden door een arts. Ook goed succes in branderig gevoel van de Tong toont een gedragstherapie waarbij patiënten leren om hun aandacht op iets anders.

Self – help Het je kan doen tegen de onaangename branderig gevoel van de Tong

Sommige Getroffen zal helpen bij het verbranden van gorgelen met koud salie-thee of zout water tegen de Tong. De mond voelt in aanvulling op droge, moet u veel drinken en van tijd tot tijd een stuk van water-rijk fruit tussendoortjes. Je bevriezen dit vooraf, dan heb je ook een aangenaam koelend effect dat verdooft de tong lichtjes branden.

Geef een reactie