Borstvoeding maakt baby ‘ s smart

Ein Baby wird gestillt
De melk van de moeder heeft invloed op de latere intelligentie van de baby, toont een Braziliaanse studie van de melk van de moeder van invloed op het IQ van de baby positief, en naar de volwassenheid – dit is een Braziliaanse studie toont.

De gezondheid voordelen van borstvoeding zijn bekend: allergieën en Overgewicht te voorkomen, versterkt het immuunsysteem van de baby, vermindert het risico voor de sudden infant death syndrome en heeft ook een ontspannend effect op de moeder.

Voor een paar jaar nu, artsen omgaan met de vraag of het geven van borstvoeding maakt de Baby slimmer. Sommige studies had voorgesteld – maar de toekomst intelligentie van het kind is getest op de nieuwste in de basisschoolleeftijd en in de volwassenheid. Daarnaast zijn de studies beschouwd als sociale factoren, zoals de sociale Status van de ouders.

Een recente studie van de Braziliaanse onderzoekers heeft nu onderzocht voor de eerste keer, de lange-termijn effecten van borstvoeding en sociale factoren in aanmerking genomen.

Hoe langer de duur van de Borstvoeding, hoe hoger het IQ

De wetenschappers van de Universidade Federal de Pelotas gegevens van bijna 6.000 kinderen geanalyseerd en verdeeld in vijf groepen: kinderen in groep 1 waren minder dan borstvoeding krijgen voor een maand, de kinderen van groep 2 van een tot drie maanden, kinderen in groep 3 drie tot zes maanden, de kinderen van groep 4 van zes tot twaalf maanden en kinderen in de groep 5 meer dan twaalf maanden.

30 jaar later, de 3.493 nog steeds de deelnemende proefpersonen werden u een intelligentie-test te voltooien. De onderzoekers merkten op dat hoe langer De duur van de Borstvoeding, hoe hoger de latere IQ van het kind. Drie maanden van de Borstvoeding betekende een gemiddelde van 0,7 punten bij de IQ-Test, een jaar, vier punten. Het kind werd gevoed met water of thee, verminderd het effect door ongeveer de helft. Ook in termen van carrière en inkomen als baby ‘ s borstvoeding krijgen de proefpersonen waren meer succes.

Sociale factoren, zoals opleidingsniveau en inkomen van de ouders, de leeftijd van de moeder bij de geboorte en Roken tijdens de zwangerschap werden niet opgenomen in de berekening.

Als de reden voor de IQ-verhogende effect van de melk van de moeder, de studie geleiders stellen voor de gezonde vetzuren, die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de hersenen gunstig.

Andere positieve effecten van het geven van borstvoeding, kunt u hier vinden.

Hamburg-harburg, 18. Maart

Geef een reactie