BMI meting te onnauwkeurig – veel kinderen worden niet geïdentificeerd als dik

BMI zu ungenau
De onderzoekers vonden dat de berekening van de Body Mass Index (BMI) bij kinderen geen exacte resultaten, biedt veel kinderen met een hoog vetpercentage door middel van de conventionele meting van de Body Mass Index (BMI) overgewicht wordt gedetecteerd. Een recente studie van de AMERIKAANSE shows. De artsen zien dit als een groot gevaar voor de kinderen. Gratis, de BMI-methode is bekritiseerd omdat het wordt beschouwd als onjuist.

De gebruikte BMI-meting methode geeft de grootste onzekerheid bij kinderen. Ongeveer 25 procent van de kinderen die zouden gelden voor de door een hoog percentage lichaamsvet van een medisch oogpunt als overgewicht, niet zijn gedetecteerd door de gebruikelijke BMI calculator. Dit toont een recent gepubliceerde Meta-studie van de Children ‘ s Center in de Mayo clinics in Minnesota.

De schuld voor de onjuistheid van de BMI calculator een ongedifferentieerde en gegeneraliseerde meetprocedure. Specifiek werden de kinderen ingedeeld volgens de BMI-account als overgewicht was vet, is eigenlijk meestal op een te hoog percentage van het lichaam. Vice-versa, maar in het geval van elke vierde van de BMI-meting van de kinderen, waarvan het percentage lichaamsvet te hoog, volgens de BMI-normen als normaal en niet te zwaar waardering.

Een vals gevoel van veiligheid

De onderzoekers zien in kinderen die door hun Overgewicht niet wordt waargenomen in de tijd, een verhoogd risico voor de lange-termijn gevolgen voor de gezondheid zoals Diabetes of hart-en vaatziekten. Het resultaat zou dan een vals gevoel van veiligheid in de getroffen kinderen en hun ouders, zodat de Obesitas kan niet worden gebruikt in de dag – tot-dag eten en lichaamsbeweging meegenomen.

Voor de studie, de wetenschappers bekeken 37 studies met gegevens van meer dan 53.000 patiënten tussen de vierde en 18. Op de leeftijd van. Het is de eerste systematische studie naar het beoordelen van de diagnostische nauwkeurigheid van de BMI-meting.

De studie bevestigde de bestaande resultaten

De vraag naar de juistheid van de BMI-meting is niet langer het onderwerp van de wetenschap. De bepaling van de Body Mass index formule die is gebruikt voor het gewicht door de lichaamslengte in meters in het kwadraat kunnen, in overeenstemming met de huidige heersende mening, alleen niet erg precies, een verklaring over de vraag of, vanuit medisch oogpunt, een eventueel ongezonde percentage lichaamsvet. Wetenschappers aan de Ludwig-Maximilians-Universiteit in München (LMU) aangetoond in 2010 in een breed opgezette studie dat de BMI speelt geen rol in een beroerte, hartaanval of overlijden het risico van mensen en, bijgevolg, niet als een indicator voor de bepaling van een dergelijk risico kan worden gebruikt.

Een zwakte van de BMI methode is, bijvoorbeeld, het ontbreken van een beschouwing van de verhouding tussen vet en spieren in het lichaam zich gedraagt. Het lichaamsgewicht van een persoon zegt niet alleen iets over het percentage vet in het lichaam. Paradoxaal genoeg worden ingedeeld, dus zeer sportieve mensen of gewoon breder gebouwde mensen door middel van de informatie gegeven door de BMI-index snel als overgewicht. In de bepaling van de BMI voor jonge of oudere mensen, maar ook methodologische tekortkomingen, zoals de bepaling van bijzonder grote of kleine mensen, en dus leiden tot onnauwkeurige resultaten.

Een ander punt van kritiek van het huidige onderzoek de resultaten van de Tulip studie van het Universitair ziekenhuis in Tübingen, is dat niet elke persoon die weegt gewoon op basis van de BMI calculator te veel, de gezondheid in gevaar wordt gebracht. Volgens de onderzoekers van Tübingen, Duitsland, ongeveer 30 procent van de zwaarlijvige ingedeeld mensen hebben een volledig gezonde stofwisseling en hebben niet tot een groter risico voor hart-en vaatziekten dan personen met een normaal gewicht.

BMI zu ungenau

De BMI-methode voor de bepaling van Overgewicht is al langer in de kritiek. De zogenaamde ‘Taille-tot-heup ratio (WHR) procedure beloften uit medisch oogpunt, meer precieze resultaten

Wat zijn de alternatieve methoden zijn?

In tegenstelling tot de meting van de Body Mass Index, de zogenaamde ‘ Taille-tot-heup ratio (WHR), vooral in professionele kringen, meer en meer-om het engels: het taille-tot – heup ratio. In inches is de taille-omvang wordt gemeten door de taille-omtrek verdeeld. Artsen en gezondheidsdeskundigen voorkeur aan het gebruik van deze mass Index, omdat het zorgt voor een meer concrete conclusies over de gezondheidsrisico ‘ s, zoals hart-en vaatziekten. Want hoe hoger de taille-heup-ratio, het lichaam meer vet in de buik en hüftbere oaks – regio ’s van het lichaam waar het overtollige Vet draagt de grootste gezondheidsrisico’ s.

De taille wordt gemeten omtrek door de manier waarop, ter hoogte van de navel. De waarde van de middelomtrek, het duurt op de billen op het breedste punt. Om te solliciteren naar deze Index, vanuit een medisch perspectief als overgewicht, moet de WHR-Quotiënt van een vrouw is niet de waarde van 0,85 overschrijden, in het geval van de mannen de waarde van 1.0.

Hamburg-harburg, 25. Juni 2014

Geef een reactie