Bloedvergiftiging detecteren: Bij deze tekenen moet u zich bewust van

In het huis van de geneeskunde is: Een rode lijn op de huid is een teken van bloedvergiftiging. Dit is echter deels een misvatting. Dr. John Wimmer verklaart het fenomeen.

Bloedvergiftiging is de derde meest voorkomende oorzaak van overlijden in Duitsland

Ongeveer 180.000 patiënten per jaar, bloedvergiftiging, ook wel Sepsis. Een knip, een insectenbeet of een ontsteking van de longen, bijvoorbeeld, kan leiden tot bloedvergiftiging. De meest voorkomende pathogenen zijn stafylokokken, die koloniseren onze huid en slijmvliezen. De penetratie van deze bacteriën in het weefsel, omdat de wond nog niet is ontsmet, ze leiden tot een ontsteking. Het niet slagen in onze verdediging, om hen te vernietigen, de bacteriën in de bloedbaan. Hier zijn ze verspreid en is live te vallen ongehinderd de belangrijke organen. In de strijd van het immuunsysteem tegen de ziekteverwekker schepen zijn beschadigd. De gevolgen: De bloeddruk daalt en de coagulatie systeem is gek. Nu is het niet onmiddellijk behandeld, is er een instorting van de Bloedsomloop en orgaanfalen (septische shock).

Bloedvergiftiging herkennen van de symptomen

De meeste van de slachtoffers denk dat in het geval van bloedvergiftiging van een eenvoudige verkoudheid. Maar iedereen die een gesneden, insectenbeet of andere wond, en een plotselinge koorts, koude rillingen, een temperatuur, of moeite met ademhalen, moet in overleg met zijn huisarts. Er is een vermoeden van een bloedvergiftiging is bevestigd, kan de arts moet toegeven dat je naar het ziekenhuis. Daar wordt het bloed getest op Procalcitonine. Dit is een hormoon voorloper dat normaliter geproduceerd in nauwelijks meetbare hoeveelheden voor in de schildklier. Sepsis is aan de horizon, de Procalcitonine niveau in het bloed tot 10 000-voudig. Bovendien, het bloed worden verwijderd culturen bepalen de exacte verwekker.

Tot de precieze ziekteverwekker is vastgesteld, het duurt 24 tot 36 uur. Daarom is de bloedvergiftiging is gevochten onmiddellijk met een breed-spectrum antibioticum. Deze financiering dekt het grootste deel van de ziekteverwekkers. Daarna kunt u dan beginnen met een gerichte therapie.

De rode lijn als tekenen van bloedvergiftiging?

De bekende rode lijn dat leidt van een wond aan het hart, door de manier waarop is niet een teken van bloedvergiftiging, maar toont een lymfevaten-ontsteking. Dit wordt niet behandeld, het kan zich ontwikkelen, maar een bloedvergiftiging.

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie