Bescherming tegen tick – Impfaufruf in Beieren

Eine Frau wird geimpft
De vaccinatie beschermt tegen TBE, die reist in gebieden met een hoog risico, dient derhalve te worden ingeënt ook al de teek seizoen is nog maar net begonnen, in Beieren, op de vier gevallen van de zogenaamde tick-borne encephalitis (TBE) heeft plaatsgevonden. De beierse Minister van volksgezondheid roept daarom voor de vaccinatie.

Melanie Huml (CSU), waarschuwde op dinsdag: je kan de overdracht van teken gevaarlijke besmettelijke ziekten. Het begin van de zomer meningo (FSME), tegen die je jezelf kunt beschermen door middel van vaccinatie. Deze mogelijkheid moet worden gebruikt door kinderen en volwassenen.

De Beierse Minister van volksgezondheid meldde ook dat de TBE-risico gebieden zijn uitgebreid in de afgelopen jaren. Sinds de invoering van de TBE-meldplicht in het jaar 2001, meer en meer regio ‘ s in de vrije staat zijn gekenmerkt als een TBE-risico gebied. Inmiddels is 80% van de 96 Beierse wijken en cirkel-gratis steden als een risico gebied.

Wat TBE is?

De oorzaak van de ziekte van de TBE-Virus, dat behoort tot de zogenaamde flaviviruses. Virussen van deze familie zijn meestal door insecten overgedragen op de mens – in het geval van TBE dit gebeurt bijna uitsluitend door tekenbeten.

Slechts ongeveer een derde van de Geïnfecteerde symptomen. Deze zijn vergelijkbaar met die van een griep: koorts, hoofdpijn, en pijn in de ledematen. Na een paar dagen zijn de klachten meestal verminderen.

Het Verraderlijke aan TBE: Ongeveer één op de Tien woonde via een korte tijd later, in een tweede fase van de Ziekte. In deze ernstige ontsteking in het gebied van het Centrale zenuwstelsel optreden, bijvoorbeeld, hersenen een ontsteking van de huid (Meningitis), ontsteking van de hersenen of van het ruggenmerg. Dergelijke ernstige cursussen van TBE kan leiden tot permanente schade aan het zenuwstelsel.

Vaccinatie tegen TBE

Om dit te voorkomen, deskundigen adviseren de bewoners van het risico, vaccinatie tegen TBE. Dr. Nicholas begin van de wijn, de Voorzitter van de Beierse de maatschappij voor het Immuunsysteem, de tropische geneeskunde en de immunisatie: Voor een volledige Vaccinatie van drie vaccinaties binnen één jaar nodig zijn. Vanaf 14 dagen na de tweede vaccinatie een bescherming die voor het lopende seizoen, voldoende voor 90 procent van de Gevaccineerde al. Kortom, de vaccinatie is zeer goed te verdragen en we raden het zeker aan mensen die vaak in de natuur. Vanwege de hoge prevalentie van TBE in Beieren, deze vaccinatie is onderdeel van het geheel van het vrij staat om het publiek, dat wordt aanbevolen vaccinaties. De kosten zullen worden gedekt door de verzekering van de gezondheid.

Welke gebieden zijn in gevaar in Duitsland, ook, TBE, klik hier.

Hamburg, 1

Geef een reactie