Beschermen bosbessen tegen de ziekte van Alzheimer?

Blaubeeren
Bosbessen helpen verlichten van de eerste symptomen van dementie, blijkt van toepassing zijn bessen een recente studie in het verenigd koninkrijk blauw als een Superfood – vanwege de speciale ingrediënten van de vrucht kan beschermen tegen ziekte voor het hart en kanker, zoals tal van studies tonen. Nu de AMERIKAANSE onderzoekers hebben aangetoond ander gezond maken van de bessen.

Het effect van bosbessen op patiënten met beginnende dementie voor het testen van de symptomen, wetenschappers van de Universiteit van Cincinnati twee studies. Voor het eerst werden 47 Getroffen 68 jaar 16 weken met een blueberry poeder (equivalent aan een grote handvol blauwe bessen) of een Placebo met een vergelijkbaar uiterlijk te eten. Te worden ingevuld aan het begin en het einde van de studieperiode, alle onderwerpen Tests, waarin uw geheugen en uw cognitieve prestaties werden beoordeeld. Daarnaast zijn de onderzoekers uitgevoerd hersenscans analyseren om de hersenactiviteit van de studie deelnemers.

In de blueberry-groep in vergelijking met de Placebo-groep verbeteringen in cognitieve prestaties en het functioneren van de hersenen, zegt studieleider Dr. Robert Krikorian. De bosbes-groep toonde een verbetering van het geheugen en een betere toegang tot de woorden en begrippen. De hersenscans aan het eind van de experimentele periode zien dat de deelnemers in de blauwe bosbes-groep hebben ook een hogere hersenactiviteit.

Hoe bescherm bosbessen de hersenen?

Verantwoordelijk voor de cerebrale beschermende effect van de blauwe zogenaamde anthocyanen zijn bessen, volgens de meening van de onderzoeker – deze fytochemicaliën fruit hun heldere kleur. Daarnaast beschermen ze de Plant tegen leeftijd-gerelateerde cel beschadigen.

De tweede studie, de AMERIKAANSE onderzoekers toonden echter dat bosbessen gebruiken alleen dit beschermende effect als u al over een geheugen van schade. Voor deze studie, 94 proefpersonen werden onderverdeeld in vier groepen. Ze hadden allemaal problemen, geen meetbare geheugen, maar ook het gevoel van haar geheugen te verlaten. De deelnemers ontvangen dagelijks een blueberry poeder, visolie, blueberry poeder en visolie of een Placebo.

De resultaten waren niet zo duidelijk als die van de eerste studie, zegt Krikorian. De cognitieve prestaties in de poeder en in de visolie groep een beetje beter, maar er was weinig verbetering van het geheugen. De hersenscans toonden geen significante veranderingen. De conclusie van de wetenschappers: bosbessen voordeel geheugen, maar pas echt merkbaar als er al meetbaar problemen optreden.

Hamburg-harburg, 14. Maart

Geef een reactie