Berk – natuurlijke hulp voor een ontsteking

Afkooksel van berken bladeren is antibacterieel en verzacht ontstekingen. Traditioneel, ze zijn een ontsteking van de blaas, nierstenen, reuma.

Ein Birkenhain

Medisch, de blaadjes, de knoppen, het blad en het sap van de berk worden gebruikt. Met berkensap genezing kan slecht zijn wonden schoon

Berk: toepassing en curatieve werking

Definitie Van Berk

Naam: Betula pendula familie: berkenfamilie (Betulaceae) geslacht: birch (Betula) soort: silver birch

Medisch gebruik van de bladeren van de berk. Met de voorbereidingen gemaakt van gedroogde bladeren volgens de Commissie E (BGA/BfArM) voor de behandeling van de binnenkant van bacteriële en inflammatoire ziekten van de efferente urine-einde-darmkanaal en renale grind. Ondersteuning krijg je uiterlijk toegepast in de behandeling van reuma.

In de berken aan werkzame stoffen

Flavonoïden, met name flavonol glycosiden (hyperoside, Quercitrin) naast Proanthocyanidinen; triterpene alcoholen van de Dammarantyp: saponinen, etherische Olie (met inbegrip van sesquiterpene oxiden), fenol carbonzuren (Chlorogenic-, cafeïne zuur), ascorbinezuur

Plantkunde

Birkenblätter an einem Ast

De bladeren van berk bevatten grote hoeveelheden flavonoïden, saponinen, looistoffen, etherische Oliën en Vitamine C

De berk is een bladverliezende boom, die kan oplopen tot een leeftijd van 150 jaar en een hoogte van 30 meter. De karakteristieke witte bast. Hij heeft het vegen van Takken en driehoekig met diamant-vormige grof, en met een steel voorzien van bladeren, de smaak is harsachtige en bitter.

Verspreiding

Het belangrijkste verspreidingsgebied van de zilverberk is de gematigde Streken van Europa en Azië tot ongeveer 65 jaar. Breedtegraad. Het groeit in droge, gemengde en loofbossen en is zeer veeleisend.

Andere namen van de berk

Wratten Berk, Zand Berk, Witte Berken

Dingen om te weten over de berk

Sinds de berk is een Symbool van de lente, het wordt gebruikt in vele landen van Europa als een Meiboom. In Finland en In Rusland een veel groter belang in de berk dan in Duitsland. In Estland is zelfs het nationale symbool.

Als de materialen had, en dat de verschillende onderdelen van de berk zijn van groot belang. De Badequast dat wordt gebruikt in de finse-en russische sauna ‘ s, het Weigeren bestaat uit takjes, traditioneel van de berk. Dankzij de antibacteriële eigenschappen van de actieve ingrediënten in de schors worden ook de opslag van containers gemaakt van berken schors nog steeds in gebruik.

De inheemse bevolking van Noord-Oost Amerika, vervaardigd uit berken-bark, kano ‘ s, containers en tenten

Geef een reactie