Bekende HIV-onderzoekers ontwikkelde het vaccin

Dr. Robert Gallo
Dr. Robert Gallo was een van de ontdekkers van de HIV – nu heeft hij een vaccin tegen het Virus een van de wetenschappers bleek meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld dat HIV AIDS veroorzaakt, ontwikkelde een vaccin tegen het Virus. Deze maand zal worden getest om de compatibiliteit voor mensen.

Sinds de ontdekking van het HIV in het begin van de jaren 1980, meer dan 100 vaccins ontwikkeld tegen het Virus en getest, maar met weinig succes. Volgens berichten in de media, een enkel vaccin was voorheen alleen in staat om te beschermen patiënten tegen infectie – en slechts een derde van de proefpersonen.

Artsen richten hun hoop nu op een wetenschapper die heeft een revolutie teweeggebracht in het AIDS-onderzoek: Dr. Robert Gallo (78) was een van de ontdekkers van het HIV-Virus. Meer dan 30 jaar na zijn grote doorbraak presenteert hij een vaccin tegen HIV hij en zijn Team de afgelopen 15 jaar hebben gewerkt.

De uitdaging van het HIV-vaccinatie

In het geval van een vaccinatie is het immuunsysteem zullen worden weergegeven kleine hoeveelheden van een pathogeen, stimuleren van de vorming van antistoffen. De taak van antilichamen is te bevestigen aan vijandelijke indringers, en naar mark – andere immuun-cellen migreren naar de aangegeven locaties en beginnen om de vijand te vernietigen. Het lichaam komt na inoculatie met de ziekteverwekkers op contact, al antistoffen aanwezig zijn in de immuun cellen te vernietigen de indringer meteen.

De ontwikkeling van een vaccin tegen HIV is een bijzonder grote uitdaging, omdat het Virus heeft een speciale tactiek om te ontsnappen aan de Radar van het immuunsysteem: Het verbergt In de immuun cellen.

Dit is als volgt gedaan: Een bepaald Eiwit van het Virus, gp120, bindt zich aan twee verschillende receptoren van de immuun cellen CD4 en CCR5. Deze obligaties handelen als een sleutel die in een slot opent, wordt eenmaal gp120 is geassocieerd met twee receptoren, kan binnendringen van het Virus in het immuun cel en infecteren het. Het immuunsysteem geen tijd om antistoffen blijven in het Virus is verdwenen in de cellen, voordat het werd erkend als een indringer.

Het nieuwe vaccin werkt

Dr. Gallo en zijn Team ontwikkelden een vaccin gebaseerd op een aangepaste Versie van gp120. Dit bindt slechts de eerste Receptor, CD4. Nu het immuunsysteem heeft de mogelijkheid tot het maken van antistoffen tegen gp120. Het organisme komt dan met het HI-Virus in contact, voor de detectie van deze antilichamen, het Eiwit en het stoppen voordat het zich bindt aan de tweede Receptor en het Virus toegang tot de cel.

In veel van het experiment met de apen, de nieuwe vaccin succesvol was – up naar een HIV-vaccin voor mensen, maar het is nog een lange weg te gaan. Nu, Dr. Gallo en zijn Team bij Tests op 60 mensen om te beginnen – het controleert eerst de verenigbaarheid van het vaccin.

Hamburg-harburg, 15. Oktober

Geef een reactie