Baby van bevroren ovariële

Ein Laborarbeiter nimmt eine Schachtel aus einem Kühlfach
Voor twaalf jaar, de eierstok was bevroren, een jonge vrouw uit België, voordat de artsen gebruiken een chemotherapie kan je onvruchtbaar. Opslaan van een toen 13-jarig meisje dit lot, opnames zijn Artsen vertelden hem een eierstok en kan worden gebruikt jaar later – in de tussentijd, de jonge vrouw is een gelukkige moeder van een kleine jongen.

Als een kind, de nu 27-jarige was die lijden aan sikkelcelanemie, een erfelijke ziekte van de rode bloedcellen. Als de ziekte zo ver gevorderd dat het meisje had een beenmerg transplantatie, moet u vertraagt uw immuunsysteem in eerste instantie met chemotherapie om te voorkomen dat de afwijzing van het vreemde weefsel.

Chemotherapie kan schade aan de eierstokken

Sinds de chemotherapie, is er een gevaar dat de eierstokken van de jonge patiënt zou worden permanent beschadigd, en haar latere onvruchtbaarheid werd bedreigd, besloten om hun Artsen om een drastische stap: ze nam haar bij hun eerste menstruatie, de rechter eierstok en bevroor het. Deze procedure werd al gebruikt in de volwassen vrouwen in een kind, het was een wereld van eerste toepassing.

Als de patiënt werd 15 jaar, nagelaten haar resterende linker eierstok – en zij was onvruchtbaar. Tien jaar later, is het nu te genezen vrouw draaide zich om hun Artsen, met een verlangen om kinderen te hebben. Vervolgens werden ze delen van de bevroren eierstok terug. Dit begon kort daarna, voor de productie van eicellen, en na vijf maanden, de Menstruatie van de jonge vrouw.

Twee jaar later werd ze natuurlijk zwanger en in November vorig jaar beviel ze van een gezonde zoon op de wereld.

Artsen spreken van een doorbraak in de toekomst veel jonge vrouwen baat kunnen hebben bij deze methode.

Hamburg, 10. Juni

Geef een reactie