Astma-Killer van het genetische laboratorium

Eine Asthmatikerin inhaliert
Miljoenen astma patiënten zouden kunnen profiteren van een nieuwe drug, het Marburg-wetenschappers hebben nu ontwikkeld duitse wetenschappers hebben een nieuw middel tegen allergische Astma – om het makkelijker te maken voor miljoenen patiënten het leven.

Astma is een van de meest voorkomende ziekten in de wereld. Ongeveer 300 miljoen mensen zijn getroffen ongeveer de helft van hen lijdt aan allergische Astma. Deze Vorm van de ziekte, bijvoorbeeld, wordt veroorzaakt door huisstofmijt, Pollen of dierlijk haar, tegen dat de persoon allergisch is. Met het product SB010 wetenschappers van de Philipps-Universiteit Marburg, zijn erin geslaagd na jaren van onderzoek, de ontwikkeling van een nieuwe werkzame stof die kan verminderen de symptomen van allergische Astma. 17. Juni, de studie werd gepresenteerd in de online uitgave van het tijdschrift ‘New England Journal of Medicine.

SB010 verzacht de symptomen door tot 34 procent

In een 28-dagen proefperiode, de effectiviteit van SB010 in zeven verschillende medische centra werd bestudeerd. De resultaten toonden: De toxiciteit van de werkzame stof verbeterde de longfunctie van de patiënten en hun klachten daalde met 34 procent.

De behandeling van ernstige vormen van astma is momenteel nog onvoldoende, legt Harald Renz, hoofd van het Instituut voor de laboratorium geneeskunde aan de Philipps-Universiteit Marburg. Dat is de reden waarom hij en zijn Team gezocht voor het jaar om nieuwe oplossingen te vinden.

Onze actieve bestanddeel SB010 is het eerste voorbeeld van een volledig nieuwe stof klasse, de Dnazymes, legt Renz. Dnazymes betekent speciale, kunstmatige DNA-moleculen. SB010 remt een Eiwit dat leidt tot ontstekingen in het lichaam en dus voor de typische symptomen van astma.

Het Marburg wetenschappers willen testen SB010 nu op grotere groepen patiënten.

Hamburg-harburg, 19. Mei

Geef een reactie