Asperge-urine: waar komt het grappige geur?

Waarom ruikt de asperges en genot van de urine zo grappig? Dit is zelfs gevaarlijk, of liever een goed teken? Klik hier om het antwoord te lezen!

De strenge geur van urine bewijs voor de ontgiftende werking van de asperges? Allemaal Onzin! De edele plantaardige ontgift, de geur heeft niets te doen.

Een zuur is de schuld van de asperge-urine

De schuld voor de geur, de asperges asparagine zuur, dat is gesplitst door een enzym in een sterk ruikende Zwavelverbindingen en uitgescheiden in de urine. Dit gebeurt niet door de manier waarop, in het geval van mensen: Ongeveer 40 procent van het enzym ontbreekt. Gezonde asperges, maar het is ook voor deze.

Het bevat veel vitaminen en mineralen en heeft slechts 150 calorieën per kilogram. Aspartic zuur en kalium stimuleert de nierfunctie en heeft diuretische eigenschappen. Daarom, asperges is geschikt voor het wassen van schadelijke stoffen – voor sommigen, echter, met de slechte kant effect van de stinkende asperge-urine. In de volksgeneeskunde werd het gebruikt vanwege dit effect, bijvoorbeeld in het geval van blaasontsteking.

De Duitsers houden van asperges

Gründer und weißer Spargel

Het kruid van de asperges is blazen in de volksgeneeskunde als urine-einde betekent gebruikt

In de afgelopen vijf jaar, elk duitse verbruikt een gemiddelde van 1,5 kg asperges in het jaar. Dit maakt Duitsland de wereld kampioen in het eten van Asperges, zegt Simon Schumacher, Directeur van de Vereniging van zuid-duitse asperges en aardbeien telers.

3 tips voor asperges kookt

Houd verse

U staven de Asperges als een boeket bloemen rechtop in een Vaas. Dus de asperge blijft mollig en sappig, lignify. U kunt wikkel de verse stokjes in een vochtige doek en bewaar ze in de koelkast.

Smart peel

Een beetje ouder asperges kan worden moeilijk om te pellen. Deze Truc kan helpen: Plaats de staven tien minuten in koud water. De shell doorweekt van het water, is het moeilijker, en is het veel makkelijker om af te trekken.

Op het punt van het koken

Vuistregel: Afhankelijk van de dikte van de witte asperge festival, en kook in 10-15 minuten beetgaar, dus bijten. Groene asperges duurt ongeveer 12 minuten. Gestoomd of gebakken is sneller: 12 minuten voor wit en 8 minuten voor groene asperges.

Geef een reactie