Appels risico op borstkanker knippen met 25 procent

Frau isst Apfel
Een onderzoek van de Harvard universiteit toont aan dat vrouwen kunnen stoffen, het risico op borstkanker door de inname van ballast (bijv., die in fruit en groenten) verminderen blijkt uit een nieuwe studie, koolhydraten kan het bescherming bieden tegen borstkanker. Hoeveel voedingsvezels moet je dagelijks in te nemen en hoe krijg je dit hier lezen.

Jonge vrouwen die een dagelijkse vijf porties fruit en groenten per dag kan het risico van het ontwikkelen van een ziekte in de loop van hun leven borstkanker. Dit is het resultaat van wetenschappers van de Harvard-Universiteit. De studie suggereert dat de voedingsgewoonten in de adolescentie en jonge volwassenheid heeft een cruciale rol in de ontwikkeling van kanker. Voor de lange-termijn studie van gegevens van meer dan 90.000 vrouwen werden geëvalueerd. Het resultaat: Degenen die dagelijks geconsumeerd voor 28 gram vezels had een 25 procent lager risico op het ontwikkelen van borstkanker

Hoe is het mogelijk dat er dagelijks genoeg vezels?

De duitse nutrition society (DGE) geeft aan dat de vezel kunnen leveren de eenvoudigste manier om een overvloedige consumptie van groenten en fruit, volkoren producten te verhogen. Graanproducten, zoals brood, pasta en rijst in de volkoren variant, dagelijks drie porties van vezelrijke groenten (met inbegrip van peulvruchten) en twee porties fruit zorgen voor de levering.

De richtwaarde van de DGE voor minstens 30 gram per dag, bijvoorbeeld, om zo te bereiken:

  • Twee Appels, een banaan, een Portie broccoli, erwten, een Portie, twee sneetjes volkoren brood
  • Drie sneetjes volkoren brood, een Portie fruit, granen, twee tot drie middelgrote aardappelen, twee middelgrote wortelen, twee rapen, een Appel en een Deel van Rode bessen compote
  • 175 g volkoren pasta, twee sneetjes volkoren brood, twee Appels, 100 g rijst, 100 g spruitjes, 100 g wortelen.

Tabelle mit Ballaststoffe-Anteilen in Lebensmitteln

De tabel laat zien welke voedingsmiddelen bevatten veel vezels

Waarom voedingsvezels beschermen tegen kanker

Ballast stoffen, zorgen ervoor dat de schadelijke stoffen zijn geloosd in een hoger tarief. Kankerverwekkende stoffen hebben het zo hard in de darm te implanteren. Met een voldoende hydratatie van de vezel, door de manier waarop, in de darm zijn ook goede bronnen. Deze toename in het volume in de maag geeft de hersenen het gevoel van het hebben gegeten en verzadigd te worden.

Borstkanker preventie: wat kan je doen ook

Vet het kiezen van de juiste

De zogenaamde TRANS-vetzuren worden verdacht de verhoging van het risico voor borstkanker. Ze ontstaan wanneer de Warmte geharde vetten en gevonden in Gebakken voedsel zoals franse frietjes of Donuts, maar ook in afgewerkte producten. Goede Omega-3 vetzuren, bijvoorbeeld uit vis, olijfolie of Avocado. U kunt hebben een remmende werking op de groei van tumoren.

In beweging

Zelfs in het koude Seizoen van het jaar: dick inpakken en nog wat frisse lucht. Want zelfs een stevige één uur wandeling per dag is genoeg om het verminderen van risico ‘ s van borstkanker – volgens studies tot 14 procent.

De moed om Screening

Sinds 2009 worden de middelen nemen de kosten voor een borstkankerscreening voor vrouwen tussen 50 en 69 jaar. De mammografie zo ver, maar slechts 60 procent van de vrouwen. Daarmee vergroot u de kans op genezing, want zelfs de kleinste tumoren vroeg ontdekt en op tijd kan worden behandeld.

De borst palpatie correct

Het borstzelfonderzoek is een van de meest betrouwbare methode voor de vroege opsporing: 80 van de 100 vrouwen hebben borstkanker en op deze manier. Het hangt af van de juiste techniek. Precieze instructies en cursussen voor self-sampling, vinden we, bijvoorbeeld, op de website www.mammacare.de.

Hamburg, 1. Februari

Geef een reactie