Apotheken in de Test: Meestal slecht advies

Apotheken Test
Duitse apotheken slecht geadviseerd over bijwerkingen en interacties van geneesmiddelen – een recent onderzoek door de Stichting geeft de test werden toonde een recente studie van de Stiftung Warentest, de duitse apotheken adviseren in de meeste gevallen. De resultaten zijn verontrustend. Zelfs op het risico van ernstige interacties werd niet vermeld. Praxisvita.de een samenvatting van de Test en geeft je belangrijke tips over hoe herkent u een goede apotheek, en wat te zoeken in je volgende apotheek te bezoeken-zeker om uit te kijken voor.

Ongeacht of on-site apotheek of mail-order apotheek: Beide divisies uw consulting-verplichtingen zijn in de meeste gevallen onvoldoende. Een recente studie door de Stichting laat testen. Gevaarlijke interacties tussen geneesmiddelen slechts geïnformeerd zelden. Opvallend zijn de verzendkosten apotheken gewaarschuwd in de regel nog meer van dergelijke interacties dan op eigen apotheken. Kortom, slechts 8 van de 38 getest in apotheken werden beoordeeld met het cijfer goed. Verontrustend is dat slechts 9 van de 38 apotheken in staat waren, in de loop van de Tests in de opgegeven volgorde recept correct en voorzien van een label.

Deze slechte beoordelingen staan in schrille tegenstelling tot de Algemene perceptie van de apotheken in Duitsland: volgens enquêtes, 86 procent van de Duitsers een groot vertrouwen in de farmaceutische beroep.

Je herkent een goede apotheek

 • Wat moet een apotheek is een uitgebreid en deskundig advies. U moet dus beoordelen van de kwaliteit van hun apotheek niet over de meubels of het aantal schakelaars, maar alleen op de waarde van de gegeven informatie.
 • Een goede apotheek, detecteert de meeste eenvoudig het feit dat het personeel neemt voor je en tijd voor overleg. U drukt een drug, en zonder een woord in de Hand, of je voelt dat je wilt – als gevolg van een mogelijk lange rij achter je snel ontdoen van, dan moet je vinden van een nieuwe apotheek.
 • Als uw apotheek is te doen een goede Baan, dan zal je gevraagd worden op het moment van de verlossing van een recept op basis van uw symptomen en eventuele co-medicatie.
 • U moet verschillende medicijnen, dan dient u contact op met de medewerkers van uw apotheek, met inbegrip van risico ‘ s en bijwerkingen. Ook een gerenommeerde apotheek altijd (!) bekende interacties tussen de gebruikte geneesmiddelen.
 • Goed opgeleide apotheek niet alleen lezen de bijsluiter. Kijkt uw Adviseur van tijd tot tijd in de Computer, voor het ophalen van aanvullende informatie, kunt u worden voldaan.
 • Naast het deskundig advies van een goede apotheek biedt ook een Service – gratis meten van de bloeddruk reisadvies en voeding tips. Vraag uw apotheker of uw apotheker!
 • Als u wordt uitvoerig geïnformeerd over een drug, kan nauwelijks herinner me een leek meteen alle informatie direct – zeker niet, als deze leek, is ook nog steeds ziek. U oppassen dat u in aanvulling op de mondelinge informatie, met schriftelijke informatie. Zo kunt u verwijzen naar het later naar alles.
 • Advies en Service zijn maar nog steeds in alles. Belangrijk – vooral in intieme of gevoelige onderwerpen – is discretie. Vragen u mag niet schreeuwen van de medewerkers van de apotheek, bijvoorbeeld door de kamer.
 • Als u wilt een bijzonder controversieel onderwerp niet bij uw apotheek kunt u verwachten van een vier-op-één gesprek, of zelfs een advies in een extra kamer. Tenminste is bepaald, sinds 1994, door de wet, die een winkelruimte moet worden ingesteld in een apotheek zodat een klant vindt zichzelf in gesprek, in een vertrouwelijke en veilige omgeving.
   
 • Geef een reactie