Anale fissuur

Een anale fissuur is een scheur in de huid van het anale kanaal, d.w.z. op het punt waar de endeldarm eindigt in de Anus. Meestal de anale fissuur voor pijn en eventueel bloedverlies tijdens de stoelgang. Vaak is een verse scheur, het genezen in een korte tijd. Een anale fissuur kan ontwikkelen tot een chronische maagzweer.

Wat is een fissura ani?

Van anale fissuur Artsen spreken, als de gevoelige huid in het laatste gedeelte van de darm is direct in de omgeving van de anus verscheurd. Het is een overlangse spleet die kan optreden als de Anus wordt gewond of overbelast. In de eerste regel van dit nadat de stroom trok door pijn tijdens de stoelgang voelde. Deze jeuk kan komen in de Anus en bloed in de ontlasting.

Voor de meeste mensen, een anale fissuur is een schande bezet onderwerp die je niet leuk om over te praten. Velen zijn op zoek ondanks de pijn zes maanden of langer geen arts. Mannen kunnen even in principe kan iedereen wordt beïnvloed, net als vrouwen. Na het kraken kan ook voorkomen op elke leeftijd; de meest frequente mensen tussen de 30. en de 50. De leeftijd van de betrokken. Elke tiende van de Patiënt op de proctologist – een arts die zich bezighoudt met ziekten van het rectum, – heeft last van een anale fissuur.

Schmerzen am After sind das Leitsymptom einer Analfissur

Pijn rond de Anus is het belangrijkste Symptoom van een anale fissuur zijn

In principe onderscheid gemaakt tussen een acute en een chronische anale fissuren. Terwijl een verse na scheuren barst alleen met gladde wond Randen, ontwikkelt hij na een paar weken of maanden tot een pijnlijke zweer, dat is soms een moeilijk bekleding. Soms zijn kleine uitstulpingen en gezwellen in de Anale regio, wordt meestal gevormd als gevolg van een chronische fissura ani, een zogenaamde Buitenpost van de vouw.

Hoe eerder je gaat met een anale fissuur aan de arts, hoe beter ze meestal behandelen. Wacht niet tot een chronische anale fissuur is gevormd. Dit kan leiden tot complicaties, zoals abcessen en fistels, en vereist soms zelfs een operatie.

Geef een reactie