Ambroxol – deze bijwerkingen zijn mogelijk

Gelukkig zijn er actieve ingrediënten die niet alleen het oplossen van het slijm de luchtwegen vrij, maar ook de ontsteking van de strijd. Een dergelijke stof is Ambroxol.

Ambroxol remt de zogenaamde pro-inflammatoire mediatoren van de ontsteking en de hoest is zwakker. De hoest slijm is een vloeistof die oplost en kan worden verwijderd. Ter ondersteuning van de Patiënt moet veel drinken en ademen.

Zelfs als het werkzame bestanddeel is relatief laag in bijwerkingen, dus, natuurlijk, kan gebeuren in de ene of de andere van de inname van Ambroxol bijwerkingen.

Juckreiz ist eine der Nebenwirkungen, die während der Einnahme von Ambroxol auftreten kann

Jeuk is een van de bijwerkingen die kunnen voorkomen terwijl het nemen van Ambroxol

De arts of apotheker dient te worden geïnformeerd indien één van de vermelde bijwerkingen van invloed op de patiënten en / of bijwerkingen zijn geconstateerd, die niet hier beschreven.

Wat zijn de bijwerkingen te schoppen in Ambroxol het meest?

Af en toe is er een te nemen Ambroxol tot overgevoeligheidsreacties (allergische reacties), zoals huiduitslag, zwelling van het Gezicht, kortademigheid, jeuk of koorts huid. Misselijkheid, buikpijn of braken kunnen voorkomen terwijl het nemen van dit geneesmiddel.

Zeer zeldzame maar ernstige allergische reacties tot een anafylactische waargenomen schok. Bij de eerste tekenen van een overgevoeligheidsreactie, het geneesmiddel mag niet opnieuw worden gebruikt. In dit geval, de behandelend arts dient te worden geraadpleegd om te beslissen over verdere maatregelen indien nodig.

Uiterst zeldzaam is het Optreden van ernstige huidreacties, zoals het Stevens-Johnson-syndroom en Lyell ‘ s syndroom in tijdelijke Vereniging met het gebruik van Ambroxol zijn gemeld. In het geval van nieuwe begin van huid-en mucosale veranderingen moeten daarom zoek onmiddellijk medisch advies en de toepassing van Ambroxol.

Wanneer kunnen geneesmiddelen met Ambroxol niet worden genomen?

Arznemittel van de werkzame stof Ambroxol mag niet worden ingenomen als u allergisch (overgevoelig) bent voor Ambroxol.

Prof. Dr. Hartmut Göbel

Deskundige, Prof. Dr. Göbel: Heeft de Patiënt al longproblemen, moet voorschrijven van de behandelende arts, de werkzame stof Ambroxol alleen na een risico-batenanalyse.

Daarnaast dient te worden afgezien van de opname van de werkzame stof, indien

  • Hoest suppressants met codeïne worden genomen. De Hoest onderdrukkende effect van de Codeins kunnen voorkomen terwijl het nemen van de hoest oplosser Ambroxol tot een gevaarlijke congestie van de Secretie in de longen.
  • als de Patiënt een van de zeldzame ziekten van de luchtwegen, die wordt begeleid door een overmatige ophoping van Afscheiding (bijv., maligne cilia syndroom) lijdt. Vanwege een mogelijke afscheiding van de congestie, de werkzame stof moeten worden genomen, in dit geval alleen na overleg met de arts.
  • in het geval van longproblemen, de werkzame stof mag alleen worden gebruikt na een medische risicobeoordeling.
  • in het geval van een beperkte nierfunctie of een ernstige lever-en vaatziekten, de werkzame stof mag alleen worden gebruikt in grotere intervallen of een lagere dosis.

Wanneer interacties van Ambroxol?

De arts of apotheker dient te worden geïnformeerd als het is om te worden genomen, in aanvulling Ambroxol andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt, ook als het geneesmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn.

Indien de werkzame stof Ambroxol in combinatie met hoesten te verlichten agenten, de zogenaamde Antitussives, is genomen, kan deze niet langer worden opgehoest het vloeibaar slijm. Daarom moet worden gehouden voor een gecombineerde toepassing met de arts.

Geef een reactie