Allergie voor huisstof – Als huisstofmijt uitwerpselen maakt je ziek

De huisstof Allergie is de tweede meest voorkomende Allergie in Duitsland: Ongeveer één op de vijf op de tien mensen reageren in dit land zijn allergisch zijn voor huisstof. Meer specifiek, de stof lost niet van de Allergie, maar de huisstofmijt en hun uitwerpselen. Oorzaak stoffen in de huisstofmijt uitwerpselen, welke zullen vallen in fijne deeltjes in het huis van stof en inhalatie van eiwitten.

Wat is een huisstof Allergie?

Een Allergie is een overgevoeligheidsreactie van het immuunsysteem, zodat het lichaam de eigen afweersysteem tegen een normaal onschadelijke stoffen. Dit proces artsen noemen het bewustzijn – is hij nog steeds zonder symptomen, het lichaam is maar vanaf dit punt, allergisch voor die stof.

Eine Hausstauballergie tritt nicht saisonal auf, sondern kann das ganze Jahr über Beschwerden bereiten

Een huisstof Allergie treedt niet per seizoen, maar kan bereiden voor het hele jaar van klachten

Deze Allergie veroorzakende stof wordt een Allergeen genoemd. Allergenen zijn zeer divers: plant pollen, dierlijke huidschilfers, voedsel, of in het geval van huisstof Allergie voor uitwerpselen van huisstofmijt. De juiste naam van de Allergie voor huisstof, daarom is de huisstofmijt Allergie.

In het geval van huisstof Allergie is een zogenaamde type I Allergie. Het wordt ook wel aangeduid als Onmiddellijke reactie, want binnen een zeer korte tijd, van enkele seconden tot enkele minuten, die plaatsvindt allergische reactie wordt veroorzaakt wanneer de Getroffen zijn door de uitwerpselen van de mijten.

Huisstof Allergie is heel gebruikelijk

Volgens van hooikoorts, huisstof-Allergie is de meest voorkomende Allergieart. In tegenstelling tot hooikoorts is veroorzaakt in de meeste gevallen seizoensgebonden, het kan leiden tot huis-stof Allergie het hele jaar door klachten.

Ze versterkt, echter, komt voor in de koudere maanden, als in de leefruimte wordt steeds verwarmd. Met het begin van het stookseizoen, de vochtigheid van de lucht daalt in de kamers. De huisstofmijt uitwerpselen ontleedt in fijne deeltjes en gemengd in huis stof, die wordt verspreid in het gehele appartement en in de adem van de lucht. Door dit proces een bedrag van allergenen zijn uitgebracht.

Bis zu 15.000 Milben befinden sich in nur einem Gramm Hausstaub

Tot 15.000 huisstofmijt in één gram huisstof. Hun uitwerpselen veroorzaken allergische reactie

Wat is de oorzaak van huisstof Allergie?

De mijten zijn niet echt ongevaarlijk, ze kunnen bijten en overbrengen van ziekten. Echter, ongeveer 4,5 miljoen mensen in Duitsland zijn allergisch voor huisstofmijt of hun mest. Het immuunsysteem van de Getroffen lanceert een overschrijding van de reacties van het immuunsysteem door de Overmaat van ontsteking veroorzakende stoffen vrijkomen (bijvoorbeeld histamine) – het gaat om een allergische reactie.

Huisstof Allergie lijden in de nacht en in de ochtend, met name onder de klachten. Dit is omdat huisstof Allergie in het bed zijn blootgesteld aan de allergenen, de sterkste is. Omdat huisstofmijt zich comfortabel voelen in het bed. Een gemiddelde van maximaal tien miljoen huisstofmijten in ons bed. Dankzij de warmte en de vochtigheid in het volmaakte leven hier voorwaarden, voedsel is er in overvloed. Omdat de mijten voeden zich uitsluitend op de schubben van de huid, ongeveer twee gram te verliezen elk van ons in een dag.

Gemiddeld draaien we in de nacht in de 40 – tot 50-maal in bed, zonder zelfs te realiseren. Hier zijn opwervelen met elke beweging van allergenen en ingeademd, dan ongemak veroorzaken. Maar ook tapijten en gestoffeerde meubels voorkeur spelen gebieden zijn de plaatsen waar de mijten.

Met wat zijn de symptomen van een huis stof maakt Allergie symptomen?

Niezen, kortademigheid, loopneus en waterige of gezwollen ogen – mensen die lijden aan een huisstof Allergie, weet dat deze symptomen maar al te goed. Vooral in de ochtend, de symptomen kunnen zeer uitgesproken.

Hausstauballergiker leiden besonders nachts und morgens unter Allergie-Symptomen, wie z.B. gerötete, juckende Augen

Huisstof allergie zijn vooral symptomen in de nacht en in de ochtend Allergie, zoals roodheid, jeukende ogen

Omdat huisstof Allergie, maar het hele jaar door klachten, is de Betrokken, vaak is het niet duidelijk dat het om een Allergie. Veel van hen vinden met de symptomen. Dit is te meer problematisch omdat de progressie van de ziekte van de bovenste luchtwegen naar de lagere verlengen kan. Deze Spreiding wordt aangeduid als een zogenaamde verdieping van de beurs.

In ongeveer een derde van een huisstof Allergie is een allergische Astma ontwikkelt zich in de loop van de tijd. Daarnaast is het risico van een Neusensibilisierung toeneemt. Het immuunsysteem reageert op andere allergenen zoals dierlijk haar of Stuifmeel allergisch zijn.

Um eine gesicherte Hausstauballergie-Diagnose stellen zu können, wird am häufigsten der Prick-Test eingesetzt

Een beveiligde huisstof Allergie kan worden diagnose, is de meest voorkomende van de skin Prik Test gebruikt

Hoe kunt u een diagnose van een stof Allergie?

Net in de koude periode van een mogelijke Allergie voor huisstof is vaak niet herkend, omdat de symptomen van een griep infectie zijn die van een huis-stof Allergie zijn zeer vergelijkbaar.

Hebben geen verbetering van de klachten na een verkoudheid binnen twee weken moet worden Betrokken, kan een arts een allergoloog te raadplegen. Met behulp van een nieuwe Allergie-Test heet een Prik Test, kan worden verduidelijkt de oorzaak snel. Gestandaardiseerde test worden toegevoegd druppelsgewijs naar oplossingen op de onderarm, en de huid is beschadigd onder de druppels. Een Allergie, de huid rood wordt en zwelt.

Wat is de behandeling voor huisstof Allergie?

De allergoloog is bepaald met behulp van een Allergie-test een huisstof Allergie, is het aangewezen maatregelen voor de behandeling en, in voorkomend geval, ook aan de preventie van de symptomen starten.

Voor de behandeling van acute pijn, de zogenaamde anti-astma voorgeschreven, bijvoorbeeld in de Vorm van oogdruppels, neussprays, tabletten of Astma-inhalators of medicijnen met corticosteroïden.

Acupunctuur huisstof Allergie, verlicht

De naald behandeling van de traditionele Chinese geneeskunde is bewezen effectief bij het verlichten van de vele symptomen van Allergie. Een recent onderzoek bij de KNO-kliniek in Dresden: Bijna 70 procent van de patiënten met een Allergie voor huisstof waren tien weken na de behandeling is nog steeds vrij van symptomen – de school medisch behandelde studie van de deelnemers, echter nauwelijks een verbetering in hun symptomen. Ook bij allergische reacties op Pollen, acupunctuur is zeer succesvol.

Voor de preventie of beperking van de symptomen, zijn er bijvoorbeeld bijzondere dekbedovertrekken, de zogenaamde Encasings. Deze zijn getekend over de bovenkant van het bed, een kussen en een matras en daarmee te voorkomen dat een contact met de meegeleverde mijten. De Encasings kan worden voorgeschreven na een diagnose door een arts. In de meeste gevallen, de kosten van de zorgverzekeraars.

Een eenvoudiger methode is de behandeling van het bed met zogenaamde insectenwerende middelen, bijvoorbeeld, een plant mijt Spray. Het maakt de voeding van de huismijt, zodat onze huid schuren, ongeschikt voor menselijke consumptie. De mijten dood, en de allergeen belasting aanzienlijk af. Een zeer hoge werkzaamheid is aangetoond in het geval van Sprays met een Mahalin extract (bijv. Milbopax). Een Plus: De Spray niet in het milieu. Om te zorgen dat de mijt bevolking op een permanente laag is, zal de behandeling worden herhaald – na – verklaring-om de zes maanden.

In ernstige gevallen, een Allergie voor huisstof is ook een lange-termijn-therapie worden tegen het Allergeen is uitgevoerd, een zogenaamde hyposensitization. De dokter regelmatig injecteert de klacht veroorzakende stoffen in zeer lage concentratie. Als een resultaat, het lichaam leert om het te tolereren en de symptomen worden verlicht. Betrokkenen kunnen starten van de therapie, dat duurt ongeveer drie tot vijf jaar op elk gewenst moment, omdat de Allergie treedt het hele jaar door.

Een huisstof Allergie worden voorkomen?

Een Allergie of huisstof Allergie is niet te voorkomen. Echter, je kunt iets doen tegen het in elk huishouden, voorkomende mijten, en op die manier eventuele ongemak te verzwakken.

HEPA-Filter im Staubsauger

Een zogenaamde HEPA-Filter (HEPA = High Efficiency Particulate Air filter) zorgt ervoor dat de Pollen of huismijt uitwerpselen Zuigen uit de lucht worden gefilterd en niet stofzuigen zonder een HEPA-Filter, en dus aangewakkerd zal blazen

De beste strategie tegen de ongewenste huurder: beperken de leefomgeving van de huisstofmijt zo veel mogelijk.

  • Zorg ervoor dat de kussens, dekbed en deken zijn wasbaar op 60 graden. Bij deze temperatuur worden de mijten worden gedood. Bedden op het verkrijgen van het beste elke week en dagelijks in het open venster, krachtig schudden.
  • Slaapkamers koel bewaren. Mijten moet het warm en vochtig om te repliceren. Daarom is de kamertemperatuur moet worden op een maximum van 18 graden, de luchtvochtigheid op een maximum van 60 procent. Regelmatige Ventilatie zorgt voor frisse lucht en gaat het vocht eruit.
  • Opgezette dieren in de wasmachine. Veel kinderen kunnen niet slapen zonder hun knuffeldier. Als u een steentje wilt, moet gewassen worden de knuffels lievelingen regelmatig op 60 graden, of een paar uur in de vriezer te besteden.
  • Stof-catcher. Voorkomen in de slaapkamer, gordijnen, groene planten en open schappen. De allergenen ophopen, vooral in het bed, maar ook in het huisstof. Met elk beweging, u bent geroerd, tijdelijk in de lucht in de kamer en dan Storten overal.
  • Vloeren goed schoon. Gebruik een stofzuiger met een speciaal fijn stof filter, een HEPA-Filter (in de apotheek). Gladde vloeren zoals laminaat, parket en tegels regelmatig vochtig DWEILEN van de oppervlakte.

Geef een reactie