Activeert de Jolie-Gen van de ziekte van Alzheimer?

Angelina Jolie
Angelina Jolie had de Borsten en de eierstokken verwijderd – omdat als gevolg van een mutatie van het risico van borst-of eierstokkanker, was de ontwikkeling van sterke mensen met een genmutatie, met inbegrip van actrice Angelina Jolie verhoogd tot een verhoogd risico op diverse vormen van kanker. De reden: een specifiek Eiwit dat beschermt tegen kanker ontbreekt. Amerikaanse onderzoekers vonden nu dat deze Eiwitten ook bij de ziekte van Alzheimer patiënten.

In 2013, de AMERIKAANSE actrice Angelina Jolie had haar Borsten afgesneden, in Maart van dit jaar, ze heeft ook besloten om te verwijderen van hun eierstokken. De reden voor dit is het Gevolg van een Mutatie van het BRCA1-gen (BReast CAncer 1) verhoogde het risico op het ontwikkelen van borstkanker of eierstokkanker.

Wat is de rol van BRCA1 voor het risico van kanker?

Het BRCA1-Gen produceert een Eiwit, waarvan de taak is de bescherming van de cellen is: werken in team met twee andere eiwitten, het herstelt beschadigd DNA. Mensen zoals Angelina Jolie, die een bepaalde Mutatie van het BRCA1-gen, hebben een verhoogd risico van kanker, omdat de cel contactor wordt geproduceerd bij het einde van Eiwit is voldoende. In het bijzonder, het risico op borstkanker en eierstokkanker stijgt door bijvoorbeeld een gen mutatie, maar ook de opsporing van colorectale kanker en bij mannen het risico op prostaatkanker is toegenomen.

Wat heeft BRCA1 te doen met de ziekte van Alzheimer?

Wetenschappers van de Gladstone Instituten in San Francisco vinden dat een afwijking in het BRCA1-Eiwit speelt in de ziekte van Alzheimer een rol. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift de natuur.

Eerder, wetenschappers aangenomen dat BRCA1 speelt, vooral voor zulke cellen, te delen – omdat in het proces van celdeling van kleine onderbrekingen komen vaak voor in het DNA van het BRCA1-Eiwit weer gesloten. Zenuwcellen (neuronen) niet te delen, daarom, BRCA1 heeft geen effect op hen – zodat het vorige onderzoek.

In eerdere studies hebben de onderzoekers van het Gladstone Institute had gevonden dat, in zenuwcellen, zoals DNA-breuken kan zich ook voordoen – een verhoogde hersenactiviteit is genoeg. Nu ze vermoedt dat zelfs in het geval van de zenuwcellen, het BRCA1-Eiwit voor onderhoud noodzakelijk is. Om deze theorie te testen, ze verlaagd de BRCA1-niveau in de zenuwcellen van muizen. Het resultaat: meer en meer DNA veroorzaakt daalde de schade en de zenuwcellen. Daarnaast is het leren en het geheugen is het vermogen van de dieren nadelig werd beïnvloed.

Sinds de ziekte van Alzheimer met vergelijkbare symptomen, onderzoekers vroegen de vraag of in de ziekte hebben ook een afwijking in het BRCA1-Eiwit een rol speelt. Daarom worden ze onderzocht de hersenen van overleden Alzheimer patiënten in termen van hun BRCA1 niveaus. Het resultaat: Vergeleken met de hersenen van gezonde mensen, van het BRCA1 niveaus in de ziekte van Alzheimer-patiënten te 65-75 procent lager.

Om uit te vinden waar deze verlaging treedt op omdat in het laboratorium zenuwcellen van de zogenaamde Beta – Amyloïd afzettingen van dit Eiwit worden meestal gevonden in de hersenen van Alzheimer patiënten. In het laboratorium, Beta-Amyloïde ervoor gezorgd dat het BRCA1-niveau daalde in de zenuwcellen. De onderzoekers vermoeden dat de oorzaak van het neuron schade in de ziekte van Alzheimer-patiënten. In verdere onderzoeken werd aangetoond dat Beta-Amyloïd afzettingen in muizen met het BRCA1-niveau vallen.

De wetenschappers hopen dat hun bevindingen, de ontwikkeling van nieuwe medicijnen die het kunnen stoppen van de progressie van de ziekte van Alzheimer. Bovendien, je wilt Proberen om te testen of een toename in het BRCA1 niveaus in muizen zenuwcel schade en geheugen problemen te voorkomen of zelfs om te keren.

Wat betekenen de nieuwe bevindingen met Angelina Jolie?

Of een Mutatie van het BRCA1 gen verhoogt, zoals het geval is met Angelina Jolie, het risico van dementie, niet in het verduidelijken van de studie. Ze gooien, echter, interessante vragen op over de rol van het gen, James Pickett, wetenschappelijk Directeur van het Alzheimer ‘ s Society, in vergelijking met huffington post Lifestyle: Maar het is nog te vroeg om te zeggen of dit Gen met de ziekte van Alzheimer of een andere Vorm van dementie. Pickett toegelicht: Het BRCA1-Gen speelt een belangrijke rol in vele verschillende Delen van het lichaam waar het herstelt beschadigde DNA. Bepaalde veranderingen in het gen geassocieerd met de ontwikkeling van een aantal vormen van kanker, maar de rol van BRCA1 in deze studie, is dat heel anders, dat is geassocieerd met kanker.

Tot nu toe, dus het is onduidelijk of een genetische mutatie, zoals Angelina Jolie, verhoogt het risico op de ziekte van Alzheimer. Ter verduidelijking van deze vraag zou vereisen vergelijkende studies met proefpersonen met en zonder een gen-mutatie.

Hamburg, 1. December

Geef een reactie