Aardbeien – een helende plant en gezonde Snack

De volksgeneeskunde gebruikt de bladeren van de aardbeien tegen huiduitslag en tal van interne ziekten, zoals diarree, blaas infecties of koorts. En: lekker fruit zijn gezond.

Erdbeeren wirken positiv auf unsere Blutzuckerwerte

Studies tonen aan dat drie porties aardbeien per week een positief effect hebben op de bloedsuikerspiegel. Bovendien worden uw planten kleurstoffen voorkomen dat schepen de vorming van Plaque in het bloed.

Aardbei: toepassing en curatieve werking

Definitie Van De Aardbei

Naam: Fragaria vesca familie: Rosaceae (Rosaceae) geslacht: aardbeien (Fragaria) soort: bos-aardbei

In de volksgeneeskunde worden de bladeren van de aardbei zijn onderworpen aan van buitenaf voor de uitslag, en intern voor maag-darmstelsel catarrhs, darm traagheid, diarree, lever-en vaatziekten, geelzucht, respiratoire catarrhs, reuma, jicht, nieraandoeningen, aandoeningen aan de urinewegen, nervositeit, drift als een urine-agent, te bevorderen hart-en vaatstelsel, tegen night fever zweet, bevorderen de stofwisseling, menstruele-inflammatoire agent, bloed armoede, en voor de zuivering van het bloed toegepast. De Commissie E (BGA/BfArM) is geen voorstander van een toepassing van aardbei bladeren, echter, omdat de werkzaamheid niet voldoende ondersteund.

In de aardbei tot werkzame stoffen

Looistoffen, Flavonoïden

Plantkunde

Erdbeeren

Juni is de aardbei tijd in Duitsland. Kleine health tip: kies je Eigen. Zo krijg je een beetje beweging en frisse lucht

De aardbei behoort tot de rozenfamilie. De overblijvende, kruidachtige Plant bereikt een hoogte van 5 tot 25 centimeter. Van de lange bovengrondse uitlopers van de dochter van planten ontwikkelen. In mei en juni, de aardbei met witte bloesems, abrikoosgeel tot warm oranje. Vanaf juni, de zomer is de tijd van de oogst. De kleine, rijpe vruchten zijn rood en hebben een intense smaak. Ondanks de Naam, de vruchten zijn bessen uit een Botanisch oogpunt zijn er collectieve moer fruit.

Verspreiding

Het verspreidingsgebied van de wilde aardbei strekt zich uit over bijna geheel Azië en Europa. Open plekken en bosranden zijn de aanbevolen sites.

Interessante wetenswaardigheden over de aardbei

Bijna sinds het begin van de geschiedenis van de mensheid en het plan van de Homo sapiens aardbeien staan op het menu. Met de teelt van de Plant werd begonnen in de middeleeuwen. De fokkerij heeft geleid tot de soorten die zijn aanzienlijk groter dan de wilde aardbei. Het fruit kan goed worden bewaard. Jam van wilde aardbeien vaak smaken intenser dan die van de tuin aardbeien. Echter, het Verzamelen van voldoende hoeveelheden is aanzienlijk meer omslachtig.

Geef een reactie