7 goede redenen om te drink wortelsap

Karottensaft
Wist u dat wortelsap kan helpen reguleren van de bloedsuiker? Experts leggen uit alle Vitale geheimen van de gezonde drink wortelsap heeft een heerlijke zoete smaak, een krachtige kleur en een zeer hoge Voedingswaarde. Dit zijn allemaal goede redenen om als wortel sap. Maar drink je het in de toekomst nog steeds de voorkeur, als je weet wat de gezondheid en schoonheid geheimen van wortelsap voor u.

Wortelsap bevordert een gezonde spijsvertering

Een regelmatige spijsvertering is het belangrijk om te zorgen voor een goede opname van voedingsstoffen uit voedsel. Het genot van een glas wortelsap voor de maaltijd helpt de spijsverteringssappen stimuleren, zodat alle van de zogenaamde Macro – en micro-voedingsstoffen kunnen worden opgenomen uit het voedsel. Bovendien is het opgenomen in het sap van de vezels bevorderen de spijsvertering.

Beta-caroteen voor een beter gezichtsvermogen

Wortelen zijn rijk aan beta-caroteen. Deze Vitamine is belangrijk voor het gezichtsvermogen, als er in het netvlies, de Licht-Donker aanpassing van het oog betrokken is. Ook dit kan voorkomen worden met wortel sap van een zogenaamde nachtblindheid of uitgebreid, een refractieve geneest de wortel-en knolgewassen, echter. Een glas wortelsap per dag is voldoende voor het positieve effect.

Carotenoïden brengt de bloedsuikerspiegel in Balans

Volgens medische deskundigen, een diabetische kunnen profiteren van de dagelijkse consumptie van een glas wortelsap. De reden ligt in de zogenaamde carotenoïden, die voor de oranje kleur van de wortel, is verantwoordelijk. Studies hebben aangetoond dat carotenoïden beschermen tegen te hoge bloedsuikerspiegel door het verminderen van de insuline secretie. Daarnaast wortelen bevatten voedingsvezels pectine, die ervoor zorgt dat het voedsel geabsorbeerd suiker wordt uitgescheiden slechts heel langzaam in het bloed en daarmee een snelle stijging van bloedsuiker te voorkomen.

Vitamine A voor een mooie huid

In het geval van de wortel sap bevatte Vitamine A is een zogenaamde anti-oxidant die de huidcellen beschermd tegen de schade door cytotoxins, en zorgt ervoor dat de huid wordt gevoed met vocht. Als het lichaam niet aan deze Vitamine, het droogt de huid sneller, waardoor het broos en scheuren, verhornt en maken het vouwen sneller. Personen die lijden bijvoorbeeld psoriasis (Psoriasis), of andere huidklachten met jeuk, je moet drink wortelsap, omdat de Vitamine A wordt ook jeuk is opgelucht.

Carotenoïden geven een glanzende teint

De dagelijkse consumptie van wortelsap en zorgt voor een prachtig huidbeeld. De ingrediënten in het sap, de lever helpen bij het elimineren van schadelijke stoffen, die ook kan de huid aan een duidelijker beeld. Op de andere, de zogenaamde carotenoïden geven de huid een licht oranje tint die doet denken aan de delicate tan. Dit effect is gezien het meest vaak bij baby ‘ s die veel wortelen pap te eten, en dus door de plantaardige kleurstoffen zijn zeer gezond en roze uiterlijk.

Wortelen beschermen tegen kanker

Vanwege hun anti-oxiderende eigenschappen, carotenoïden aanwezig, zelfs in de situatie, kanker. Studies hebben aangetoond dat de dagelijkse consumptie van minstens 125 ml wortelsap, het risico van de larynx, prostaat -, baarmoederhals -, blaas -, of de ontwikkeling van colorectale kanker, kan aanzienlijk verminderen.

Kalium en voedingsvezels om cholesterol te verlagen

Degenen die drinken, dagelijks een glas wortelsap, kan het verminderen van bewezen cholesterol. In wortelsap veel kalium en voedingsvezels zijn opgenomen. Deze bescherming van het cardiovasculaire Systeem door het vet afzettingen op de vaatwanden, de zogenaamde Plaques, te voorkomen, die kunnen leiden-in het ergste geval, aan een hartaanval.

Geef een reactie