6 belangrijke vragen aan de anesthesie arts

Wat gebeurt er in de periode van het verlies van bewustzijn, met mij? Zo is Algemene anesthesie gevaarlijk? Veel mensen zijn meer bang voor de narcose dan voor de ingreep zelf. Velen stellen de vraag: En wat moet ik aan denken? Onze anesthesist, wat ze weten en nodig hebt om te onthouden.

De anesthesie risico van een gezonde patiënt is bijna nul, zegt Prof. Dr Alwin Goetz, chef de clinique voor anesthesiologie in het academisch ziekenhuis Hamburg-Eppendorf: Het risico is in Essentie bepaald door de reeds bestaande medische condities van de patiënt. Maar zelfs als deze zijn aanzienlijk, het is slechts één van de 20 000 gevallen van ernstige anesthesie complicaties. Echter, veel mensen zijn meer bang van de anesthesie (narcose) voor de procedure zelf. Ongegrond, omdat het nooit, de omstandigheden waren beter dan vandaag.

In dit Interview, de anesthesist geeft antwoord op de meest voorkomende vragen over narcose

Waarom de anesthesie, het verlagen van het risico in de laatste decennia zo sterk?

Dit is te wijten aan verschillende factoren: de uitstekende opleiding van specialisten in de anesthesie, geavanceerde Monitoring en betere geneesmiddelen.

Wat gebeurt er in de anesthesie?

De Patiënt wordt behandeld met medicatie onder gecontroleerde omstandigheden in een tijdelijk verlies van bewustzijn. De pijn wordt uitgeschakeld door bepaalde pijnstillers (analgetica), de zogenaamde Verzachting voor een ontspanning van de spier. Slaappillen (verdovende middelen) en sterke pijnstillers (opioïden) om ervoor te zorgen dat de Patiënt na de ingreep, niets herinneren en Stress is afgeschermd.

Hoe kan ik het risico beperken?

Vermijd bijvoorbeeld pijnstillers. Deze vaak remmen de bloedstolling en dit kan leiden tot gevaarlijke bloedingen. Belangrijk: de tijd Tussen de laatste maaltijd en de operatie gedurende ten minste zes uren moet worden. De reden voor dit is te Wijten aan de ontspanning van de spieren tijdens de narcose, moeilijkheden bij het slikken en de hoestreflex wordt uitgeschakeld. Is chyme in de maag, kan deze grot in de mond en via de lucht buisje in de luchtwegen – met fatale gevolgen. Kleine hoeveelheden heldere vloeistof (water, thee, koffie) zijn toegestaan tot twee uur voor de Operatie, vet of alcohol-bevattende dranken. Met rook je moet stoppen – als de storing is voorspelbaar – ten minste een maand van tevoren.

Tip: u kunt gaan twee weken voordat het OP pen en papier in de aanslag. Schrijf alle vragen die je kunt bedenken om de betrokkenheid te vergroten. Dan heb je het eerste overleg met de arts bij de hand en niets vergeten. U kunt ook denken aan een complete lijst van al uw medicijnen.

Wat is de verdoving moet weten, dokter?

De anesthesist zal u voor de eerste Keer in de anesthesie pre-meeting, de zogenaamde prämedik documentatie-Visite. Op basis van een vragenlijst, dit is een knock uw persoonlijke risico ‘ s. De meer grondig dit gesprek zo is het, hoe beter. De meest voorkomende bijwerkingen van Misselijkheid en braken na de anesthesie – optimale tegen de controle.

Wat doet de anesthesist doen tijdens de OPERATIE?

Op het moment van de anesthesie invoering, het beheer en de take-out is hij voor de beoogde afschaffing van het bewustzijn, pijnbestrijding en ontspanning van de spieren verantwoordelijk zijn. Hij is in controle van de diepte van de Anesthesie -, hart -, vaat -, nier-en longfunctie. De Situatie is vergelijkbaar met een Kuip in het vliegtuig: een plotselinge en operatie-gerelateerde veranderingen, de anesthesist onmiddellijk. In het geval van bloedverlies, bijvoorbeeld door gerichte inname van vocht. In het kort: Hij heeft je leven in de Hand.

Wat je in gedachten moet houden?

Protheses, contactlenzen, brillen, enz. je moet niet doen met u naar de operatiekamer. Uitzonderingen zullen alleen worden gemaakt voor hoortoestellen, wanneer communicatie met de patiënt is anders mogelijk.

Geef een reactie