555 dagen zonder hart

Stan Larkin und sein künstliches Herz
Stan Larkin woonde ongeveer een en een half jaar met een kunstmatig hart buiten zijn lichaam dat je kan leven van meer dan één en een half jaar zonder hart? Ja, met een elektrische hart dat je kunt dragen in je rugzak op de rug. Een van de Amerikanen-het elektrische hart heeft het leven gered.

Stan Larkin had last voor bepaalde tijd, recht-zijdig ventrikel dysplasie, een hart-en vaatziekten, waarin het recht van de hartspier geleidelijk door vet-en bindweefsel en het hart als de pomp is gestopt. Beïnvloed hebben een hoog risico voor een hartinfarct en hartritmestoornissen.

Tegen het einde van 2014, dit lot ook voldaan Larkin, werd hij toegelaten met een hartaanval naar het ziekenhuis. De Artsen vinden dat het zijn hart was zo onherstelbaar beschadigd dat ze moesten om het te verwijderen.

Aangezien er geen geschikte donor hart beschikbaar was, moest Stan Larkin zal direct worden aangesloten op een kunstmatig hart. De bijna 200 kilo zware apparatuur nam het over, en voortaan de functies van een gezond hart: levering van zijn lichaam met bloed.

Kunstmatige hart neemt, wanneer er geen donor hart is gevonden

De zoektocht naar een geschikte donor hart nam, en Larkin bleef naar het ziekenhuis bed vastgebonden. Zijn Artsen besloten om hem als eerste patiënt in de staat van Michigan, een nieuw mobiel hart. De zogenaamde SynCardia Vrijheid-het hart dat je kunt dragen in een rugzak op de rug.

De mobiele hart is verbonden met verschillende buizen, op de borst van de patiënt. Hoewel Larkin was eindelijk in staat om vrij te bewegen, maar hij moest wennen aan zijn nieuwe rugzak-hart’: Het was best vermoeiend in het begin omdat ik moest wennen aan het lawaai. Mijn hartslag is rond-de-klok geluid, vertelde ze Larkin naar de CTV News Channel. Pas toen had ik gewend aan het geluid, ik kon weer slapen. En dan moest ik wennen aan me altijd werken met drie zakken mee te nemen met mij niet uit waar ik ging. Ook de douche was te wijten aan de elektra niet mogelijk.

Het hart dragen op de rug

Na 555 dagen, meer dan één en een half jaar na je had hem verwijderd zijn hart, was het vinden van een passende donor hart voor Stan Larkin. De transplantatie heeft hij verweerde zich goed en is blij dat een natuurlijke hart in zijn borst.

De rugzak-hart van het bedrijf SynCardia is toegelaten tot de balie sinds 2010 op de Europese en sinds 2014 op de Amerikaanse markt. Hij weegt ongeveer zes kilo en heeft twee oplaadbare Lithium-ion batterijen. Zolang de belasting, het aansluiten van het hart rechtstreeks aan op een stopcontact.

© door wat wordt uitgezonden

Hamburg, 10. Juni

Geef een reactie