11 vitaminen voor een mooie huid – Vitamine D

Vitamine D is één van de belangrijkste voedingsstoffen voor ons lichaam, met alle cellen in het lichaam nodig heeft om probleemloos te werken. Echter, als de dagen behoeften het beste?

Eine Grafik mit Vitamin-D-Lieferanten

Nu, wetenschappers weten van ongeveer 6.000 metabole processen, waarbij Vitamine D is betrokken. Alle cellen nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. Een onder voeding kan ernstige gevolgen hebben. Vitamine D ontbreekt, is het risico voor osteoporose, Diabetes, hart-en vaatziekten, depressie, en 17 soorten kanker, waaronder borst -, eierstok-en dikke darm verhoogt tumoren. Zelfs een korte-termijn tekort maakt ons vatbaarder voor infecties.

Hoe werkt het lichaam krijgt Vitamine D?

Strikt genomen is Vitamine D geen Vitamine, maar een hormoon. In tegenstelling tot de echte vitaminen, ons lichaam kan produceren de stof zelf – wanneer zonlicht raakt onze huid. Experts schatten dat 80 tot 90 procent van de Vitamine-D-gehalte op het zonlicht, vallen, voor tien tot 15 minuten van intens zonlicht op het gezicht en de handen dagelijks. Daarnaast is het raadzaam een dieet dat rijk is aan Vitamine D. Het juiste voedsel vet-rijke vis, zoals zalm.

Echter, in de donkere herfst-en wintermaanden is de zon vaak niet voldoende voor het dekken van de Vitamine D-behoefte, zeker als een groot deel van de dag doorgebracht in kantoren met kunstlicht. En aangezien de Vitamine D-behoefte door het voedsel nauwelijks gedekt, raden zowel de duitse vereniging voor voeding, evenals tal van artsen, in de herfst en Winter eten aanvullende fondsen. Preparaten met 800 tot 1000 Internationale eenheden (IE) per dag worden ingenomen, tabletten met 5,600 IE (alle apotheek) hebben een invloed hebben, dat duurt een week.

Vitamine D-supplementen zijn het beste worden ingenomen met een maaltijd Omdat Vitamine D is een in vet oplosbare, kunt u gebruik maken van ons lichaam, het is alleen met de hulp van vet. Belangrijk voor meer dan 65-Jaar-oude: u dient contact op met uw arts of het zinvol is om het gebruik van de preparaten in de zomer. Omdat de huid van de meer dan 65-Jaar-oude verliest het vermogen om Vitamine D.

Geef een reactie