11 vitaminen voor een mooie huid Vitamine B2

Onze huid heeft Vitamine B2 om gezond te blijven, een tekort kan leiden tot droogheid van de huid en acne. In deel twee van onze serie, leer je hoe je veel Vitamine B2, je moet een dag zijn om jezelf en wat het is.

De zogenaamde Riboflavine, beter bekend als Vitamine B2 is belangrijk voor een gezonde huid. De Vitamine ondersteunt de ademhaling en de groei van de huidcellen. Een gebrek aan voedingsstoffen kan laten zien in huidproblemen, zoals acne, droge huid en de huid scheuren. Echter, een Vitamine B2-tekort in Duitsland is zeldzaam, omdat de voedingsstoffen zit in veel voedingsmiddelen.

Hoeveel Vitamine B2 in het lichaam nodig heeft?

De dagelijkse behoefte van Vitamine B2 is volgens de duitse nutrition society (DGE) 1,2 tot 1,5 milligram. Deze dosis kan worden bereikt, is ongeveer vier eieren, 230 gram Camenbert of vier glazen melk.

In het geval van acne, artsen raden een sterk verhoogde dosering van Vitamine B2 tot drie keer per dag 100 milligram. Deze extra inname moet worden besproken met een arts, omdat de exacte behoefte kan zijn voor iedereen verschillend.

Geef een reactie