Wat is HPV? Slechts twee van de tien weten

De meerderheid van de jongeren Humaan papilloma virus (HPV) niet weten – dit is het gevolg van een recente zo geroemde Oostenrijkse enquête. Maar hoe goed doen de Duitsers weten? De praktijk Vita heeft onderzocht.

Humaan papilloma virussen (HPV) zijn de meest voorkomende oorzaken van seksueel overdraagbare aandoeningen. Heel vaak, seksueel actieve mensen onder de leeftijd van 25 jaar. Maar het is juist in deze kwetsbare groep, de meerderheid weet niet over de HP-virus weet – dus het resultaat van de Oostenrijkse enquête.

Heeft uitgevoerd van de 18-jarige Alexander Schäppi. De aspirant-student van de geneeskunde kwam ongeveer drie jaar geleden met het onderwerp: Mijn vader zette me een brochure over de tafel en zei: volgende week zult u worden gevaccineerd!

Voortaan is het onderwerp van HPV hield hem bezig. In gesprekken met zijn klasgenoten, hij merkte op dat het grotendeels onbekend. In het kader van een pre-wetenschappelijk werk, hij verdeelde 600 vragenlijsten om het thema op school. Het resultaat geschokt van de studenten: 63 procent van de respondenten had nog nooit gehoord van HPV.

Voorbeeld – hoe goed doen de Duitsers weten?

Hoe is de HPV-Kennis van de duitse taal? We hebben vroeg in de bevolking. Het resultaat is alarmerend: Van de tien respondenten, slechts twee waren in staat om te verbinden een beetje met de term HPV. De vraag aan de groep van personen, voor de HPV-vaccinatie is in het bijzonder belangrijk, en was zelfs in staat om te beantwoorden aan een Persoon correct. Wij hebben voor u de belangrijkste feiten over HPV.

Wat is HPV?

Ein Mann überlegt

HP wat? De meerderheid kan zich voorstellen onder de term ‘ HPV ‘ niets – de HP-virussen behoren tot de meest voorkomende oorzaken van seksueel overdraagbare ziekten

70-80% van de seksueel actieve mensen krijgen in de loop van je leven met het HP-virus. In ongeveer 80 procent van de gevallen, de infectie zonder symptomen en geneest op zijn eigen. Tot nu toe hebben ongeveer 150 verschillende Humaan papilloma virussen zijn bekend. Een aantal van hen kan leiden tot onschadelijk huid wratten (papillomen). Andere HP virussen infecteren van de slijmvliezen, die voornamelijk in de geslachtsorganen of de Anus. Deze virussen zijn in Hoog – en laag-risico-virussen zijn verdeeld. Een laag risico op virussen kan ongeveer de geavanceerde genitale wratten (condylomen).

Hoog-risico-virussen weefsel veroorzaken veranderingen in de verschillende gebieden van het lichaam (de baarmoederhals, de schaamlippen, de vagina, Penis, Anus, mond en keel), van die kanker kunnen ontwikkelen. De meeste gevallen van baarmoederhalskanker is een infectie met HPV. Echter, zelfs kwaadaardige tumoren in de anus of de keel kan worden veroorzaakt door HPV.

Wie moet worden gevaccineerd?

Het Permanent Comité voor de vaccinatie van het Robert Koch-Instituut adviseert de HPV-vaccinatie voor meisjes in de leeftijd van negen tot en met 14 jaar. De vaccinatie moet worden uitgevoerd vóór het eerste seksuele contacten omdat het Virus mogelijk al bij de eerste geslachtsgemeenschap transfer. De vaccinatiegraad in dit land is laag, echter, Hoewel talrijke studies hebben aangetoond dat de veiligheid en effectiviteit van de HPV-vaccinatie, ingeënt in Duitsland, slechts ongeveer 40 procent van de 14 – tot 17-jaar-oude meisje.

Maar het is niet alleen voor jonge vrouwen, een vaccin is handig. Ook mannen kunnen je beschermen tegen kanker – vooral in de anus en in de mond en keel. Daarom is vaccinatie van jongens in artsen steeds meer in de discussie. Canadese wetenschappers onderzocht in een studie of een oppervlak dek de moeite waard op het einde van vaccinatie bij jonge economisch en een positief effect heeft op de levensverwachting en kwaliteit van leven zou worden beïnvloed. Onder de veronderstelling dat een goede twee derde van de 12-jaar-oude jongen ingeënt en de Vaccinatie bedrog 99 procent van hun factuur, een Per hoofd van de Besparingen van het equivalent van 109 Euro (21 miljoen Euro) en een minimale toegenomen levensverwachting en kwaliteit. In het geval van een significante verslechtering van de Gevaccineerde en een vaccinatiegraad van 50%, een lichte stijging van de lebensw onderhoud en kwaliteit, alsmede een kosten – besparingen van een totaal van rond de zes miljoen euro. Deskundigen zijn niet genoeg van deze resultaten is echter aan te bevelen in het Algemeen, HPV-vaccinatie in jongens – ook het Robert-Koch-Instituut adviseert noch voor, noch tegen de vaccinatie van jongens.

Hamburg-harburg, 2. September

Geef een reactie