Wat is Gluten en wat is een allergie?

In de laatste jaren hoor je steeds meer over gluten-intolerantie. Meer en meer mensen zijn het vermijden van voedingsmiddelen die gluten bevatten, omdat ze het gevoel hebben, zonder dat je beter bent – maar zonder een diagnose te stellen met betrekking tot een mogelijke gluten intolerantie – coeliakie genoemd. Wat coeliakie is en hoe het zich manifesteert? Hoe wordt de diagnose gesteld? Wat zijn de therapeutische mogelijkheden?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

Coeliakie is een auto-immuunziekte die een intolerantie voor Gluten. Gluten zit in veel granen: tarwe, rogge, gerst en spelt. De Getallen, hoe vaak komt de ziekte van de buikholte, zijn zeer verschillend. Waarschijnlijk ongeveer 0,5 tot één procent van de bevolking worden beïnvloed.

Wat is Gluten en waarom het schade aan een aantal van de darmen?

Door de intolerantie van een immunologische reactie in de dunne darm niet worden verteerd geactiveerd wanneer gluten-vrij voedsel. Kortom, Gluten triggers bij deze patiënten, een auto-immune reactie tegen tissue Transglutaminase, een enzym in de dunne darm wand. Dit leidt tot de dunne darm mucosa is gemarkeerd als beschadigd. Normaal gesproken, het heeft veel villi (ze zijn alleen zichtbaar onder de microscoop en zien eruit als kleine vingers, die uitsteken in de darm lumen). Als gevolg van de absorptie gebied is toegenomen – dit is de oppervlakte die beschikbaar is voor de opname van voedingsstoffen, vocht, enz. – ca. 180m2 bij volwassenen.

Gluten-intolerantie symptomen bij kinderen en volwassenen

Vanwege de intolerantie voor gluten in de darm tot een constante inflammatoire respons die vernietigt villi in de darm. Dit heeft op zijn beurt, problemen met de spijsvertering, chronische gevallen, die zijn vaak kleverig, dik, glanzend en stinkende (omdat het ook nog eens een vette absorptie stoornis), soms ook constipatie.

Glutenunverträlichkeit bei Kindern - ein Bluttest gibt Aufschluss

Als gluten-intolerantie bij kinderen aanwezig is, door een eenvoudige bloedtest bij de dokter merken

Gluten-intolerantie bij jonge kinderen, valt zijn meestal als eerste door een zeer opgezwollen buik, en in de cursus en vervolgens, door middel van een groeiachterstand. Bij volwassenen, andere symptomen kunnen worden toegevoegd, de eerste is misschien niet een probleem met de spijsvertering in verbinding: chronische vermoeidheid, stemmingswisselingen, depressie, of bloedarmoede (bloed-armoede).

Kortom, het probleem varieert in dikte, in het geval van de ziekte van de buikholte sterk – er zijn patiënten die een beetje Gluten ernstige symptomen, terwijl anderen kunnen eten van grote hoeveelheden voedingsmiddelen die gluten bevatten en hebben nog nauwelijks of weinig ongemak.

Gluten Intolerantie-Test

Kan de diagnose van de ziekte van de buikholte is relatief gemakkelijk door de bloed test, die detecteert antilichamen (bijvoorbeeld tegen de Gewebstransglutaminidase). Dit onderzoek positief is, een Weerspiegeling van de maag en de dunne darm, waar de veranderingen veroorzaakt door de constante ontsteking van het zijn soms met het blote oog zichtbaar. Ten laatste in het biopt (weefselmonster) precies kan zien van de schade aan de dunne darm vlokken, en dus stelt de diagnose zeker.

Een causale therapie van coeliakie zijn er nog niet helaas. Het is noodzakelijk om een leven lang gluten-vrij dieet. Sinds Gluten is niet alleen in graan, maar door opname in diverse producten, moet u grondig te controleren op de lijst met ingrediënten. In het geval van een geldige diagnose van de ziekte van de buikholte, het is al erg nuttig, een voeding begeleiding. Vervolgens worden alle belangrijke punten worden besproken en daarom dieet te minimaliseren fout.

Na enige tijd, zonder Gluten, de dunne darm mucosa hersteld de huid, de villi kijk weer normaal en het ongemak zal verdwijnen. Vaak zijn de kinderen krijgen de verminderde groei en ontwikkelen, in overeenstemming met de voeding met gluten-vrij voedsel – heel normaal.

Geef een reactie