Sport in de zwangerschap: Wat is toegestaan, wat is taboe?

Sport in der Schwangerschaft
Sport tijdens de zwangerschap kan niet alleen het lichaam maar ook de Baby passen. Welke soorten sport zijn met name geschikt, en die u moet vermijden, onthult een kijkje op de BildergalerieIst Sport in de zwangerschap gezond? Wat voor soort Sport is vooral handig? En er zijn er zelfs een sport, en moet de nadruk leggen op moeders-to-be liever uw sport-programma? De praktijk Vita legt.

Vooral actieve vrouwen tijdens hun zwangerschap, de vraag welke sporten zijn toegestaan in de zwangerschap of verboden. Volgens een recente rapporten van deskundigen, zijn er over het algemeen minder risico ‘ s dan eerder gedacht. Samengesteld verslag namens het Internationaal Olympisch Comité. Uw resultaten van de deskundigen zullen worden gepubliceerd in vijf Delen in het British Journal of Sports Medicine.

Sport in de zwangerschap gevaarlijk?

Er zijn slechts een paar van hoge kwaliteit studies bij zwangere vrouwen, sporters of vrouwen die oefening heel veel. Maar het lijkt erop dat veel van deze vrouwen doen het goed in de zwangerschap, meer sporten, en dit heeft geen nadelen voor u. Het lijkt schade noch de foetus, noch de moeder, legt Professor Kari Bo, van de noorse Universiteit van sporten, Deelnemer van het panel van experts.

Sommige onderzoekers concluderen in de jaren 1980, dat de Sport kan worden in de zwangerschap gevaarlijk zijn, omdat de foetus, bijvoorbeeld in termen van de circulatie van het bloed, zuurstof of voedingsstoffen aan vergelijkbare eisen aan het lichaam als een Training

Hoewel dit niet in een of andere manier van toepassing, maar betekent niet dat de Sport moet worden verboden voor zwangere vrouwen, met name voor actieve sporters. Vrouwen die van sport, hebben een goede doorbloeding van de distributie naar de foetus lijkt geen schade toegebracht. Op hetzelfde moment, het is duidelijk dat de placenta wordt geleverd tijdens de coaching beter – hier is een soort van compensatie plaatsvindt, zegt Professor Bo.

De American College van verloskundigen en gynaecologen raadt zwangere vrouwen zelfs aerobics en kracht-oefeningen. Dus, het risico van diabetes verkleind kunnen worden en geestelijke gezondheid wordt bevorderd. Voor Zwangere beginnen echter met de Opleiding, je moet het advies inwinnen van een arts. Ook de National health service in groot-Brittannië adviseert vrouwen aan te gaan in de zwangerschap blijft een Sport. Maar alleen om een dergelijke mate dat je kunt praten tijdens de training.

Sport in de zwangerschap: 4 tips

1. Tip: als Algemene regel in de Sport in de zwangerschap: Zwangere vrouwen moeten niet overstretch en een hartslag van 130 slagen per Minuut is niet overschreden. Wat is stress en wat niet, hangt uiteraard af van de respectievelijke persoonlijke Fitness. Het is belangrijk om te luisteren naar je eigen lichaam en niet om de spanning zodra er een malaise sets in.

2. Tip: Zorg in de eerste trimester van de zwangerschap (tot en met 12. Week), zorg ervoor dat je Training niet te warm. Je draag lichte kleding, sporten kamers met airconditioning en een niet gebruiken op hete dagen, te zware Training.

3. Tip: vrouwen die het doen van krachttraining, moet het gewicht te verminderen. Anders, het bloed kan verhogen de druk, de bloedtoevoer wordt verstoord zijn voor de foetus en de bekkenbodem zal in rekening worden gebracht.

4. Tip: duiken is niet een goede Sport in de zwangerschap. Bovendien, vrouwen moeten voorkomen dat het in het laatste trimester van de zwangerschap, bij de beste in de sport, zoals voetbal en Hockey, omdat ze kunnen vallen tijdens de Training.

In de galerie zullen we u laten zien wat de Sport wordt met name aanbevolen voor aanstaande moeders en voor welke disciplines vrouwen tijdens de zwangerschap, wordt er een Pauze moet worden ingevoegd.

Geef een reactie