Presbyopie – Nooit meer een leesbril

Als je ouder wordt, de ogen lens wordt stijf en verliest de mogelijkheid om het oog op het sluiten scherp, legt Professor Knorz. Dit gebeurt in ieder mens tussen de leeftijd van 40 jaar. 45. Sinds de leeftijd van.

De eenvoudigste behandeling is een leesbril, zegt de expert. Maar veel patiënten is het vervelend, en je kiest het lezen van zwakte met een Laser te laat OP de juiste.

Prof. Dr. Michael C. Knorz im Interview zu Alterssichtigkeit

Expert: Prof. Dr. Michael C. Knorz te KAMRA Mini-diafragma tegen het stijgen van de leeftijd transparantie: Door de diafragma-effecten van de diepte van het veld. De patiënt kan, zie close ineens, als extern scherp.

In het geval van een LASIK-behandeling een oog is ingesteld om de afstand. De andere is gelaserd op -1 dioptrie en het lezen van het oog gemaakt. Deze techniek is wat wij noemen Monovision. Wij maken dit een aandoening die kan ook aangeboren zijn, zoals het was in het geval van Goethe in het geval van. Het fenomeen wordt daarom ook wel het Goethe-uitzicht, legt Prof. Knorz. De laatste methode is de KAMRA Mini-vizier. Ze ziet eruit als een kleine, zwarte Ring met een diameter van 3,6 mm, zegt de expert. Het is gevestigd in het geval van een OPERATIE met de femtosecond laser in de voorkant van de leerling.

Resultaat

Door het diafragma invloed op de scherptediepte toeneemt. De patiënt kan, zie close ineens, als extern scherp.

Succes

Met de KAMRA Mini-vizier, de Getroffen vaak zonder bril. Maar patiënten moeten zorgvuldig selecteren die zij behandeld willen worden, waarschuwt hij. Als een Minimum, de chirurg dient te worden vermeld op de lijst van de Commissie van Refractieve chirurgie van de beroepsvereniging van oogartsen. Vooral in het geval van bedrijven die gespecialiseerd zijn in de Laser correctie van refractieve fouten, moeten waakzaam zijn. Hier is de kwaliteit niet altijd even goed, waarschuwt hij. En wanneer een ‘Laser – ketens’ op de LASIK-TÜV keurmerk.

Kosten

De KAMRA Mini-diafragma kosten ongeveer 1300 Euro. Dit is inclusief de kosten van Femto-LASIK.

De Expert: Prof. Dr. Michael C. Knorz

De medisch Directeur van de FreeVis LASIK-Zentrum, Universitätsklinikum Mannheim
Website: www.freevis.de

Bron: TV te Horen en te Zien 32/2013

Geef een reactie