Laser printer & co. – 10 gevallen waarin de technologie maakt je ziek

Technik macht krank
We leven in een technische wereld. Echter, de technische vooruitgang brengt niet alleen voordelen, maar ook een gevaar voor de gezondheid nde gezondheidseffecten van fijn stof in laserprinters en kopieerapparaten zijn minder sterk dan eerder werd aangenomen. Een recente studie van het Federaal Instituut voor materiaal onderzoek en het testen van (BAM). Vanuit een klinisch oogpunt, geen nadelige effecten op de gezondheid aangetoond kunnen worden. Toch raden de experts aan om te houden van het contact met de uitstoot waar mogelijk.

De studie toont aan dat het bedrag van de printers en kopieerapparaten-gratis composiet fijne deeltjes is vanuit medisch oogpunt, onschadelijk. De metingen hebben aangetoond, volgens de onderzoekers, dat de uitstoot niet leiden tot de ziekte van processen. Rapporten van kankerverwekkende of anderszins schadelijke effecten konden niet worden bevestigd in deze context.

Echter, de wetenschappers zijn van mening, dat de experimentele opstelling in het laboratorium een korte-termijn onderzoek. Mogelijke lange termijn effecten worden beoordeeld, maakt het moeilijk om. Tegen deze Achtergrond is gewaarschuwd in de studie blijven ook regelmatig contact met de uitstoot van de printer.

Proefpersonen werden blootgesteld aan fijn stof

In de loop van het onderzoek, de vrijwilligers werden blootgesteld aan personen van lage Feinbstaubmengen die worden uitgebracht tijdens het gebruik van printers en kopieerapparaten. Mogelijke effecten op de thema ‘ s werden uiteindelijk opgenomen met functionele, biochemische, psychologische en psychometrische methoden en geëvalueerd.

Als technologie maakt je ziek

Naast printers en kopieerapparaten, vele andere technische apparaten worden verdacht te hebben voor de gezondheid schadelijke effecten op het menselijk organisme. Of mobiele telefoon, magnetron of Computer – de Penetratie van technologie in bijna alle gebieden van het leven van de moderne mens niet alleen havens voordelen en faciliteiten, maar ook gevaren. De praktijk Vita heeft verzameld voor u in één van de foto gallery van de 10 meest belangrijke gevallen waarin de technologie een bedreiging voor de gezondheid.

Hamburg-harburg, 27. Mei 2014

Geef een reactie