Kan leiden tot snurken dementie?

Mann schnarcht
Apneu vanwege zware snurken verhogen het risico van vroegtijdige dementie, blijkt dat er een nieuwe StudieWer onder nachtelijke pauzes in de Ademhaling lijdt, heeft ook een verhoogd risico op vroegtijdige dementie. Maar er is een oplossing voor dit Probleem, toont een nieuwe AMERIKAANSE studie: Met de juiste therapie, het Begin van dementie symptomen is een vertraging van bijna tien jaar.

Voor de huidige studie, onderzoekers aan de Amerikaanse Alzheimer ‘ s Disease Neuroimaging Initiative gegevens van meer dan 700 patiënten met dementie of in een zogenaamde mild cognitive impairment (vaak een voorloper van dementie) geëvalueerd. 148 van hen had een zogenaamde slaap-apneu: snurken is zo sterk, dat ‘ s nachts uw adem voor meer afleveringen van handelen. Echter, slechts een derde van hen (47) gebruik van een CPAP-apparaat (CPAP, voor Continuous Positive Airway Pressure), de patiënten met nachtelijke ademhaling onderbrekingen tijdens de nacht met voldoende zuurstof.

In het geval van onbehandelde slaapapneu dementie stelt in eerdere

Wanneer de wetenschappers vergeleken de timing van de diagnose dementie bij patiënten met en zonder slaapapneu: het Lijden van patiënten met milde cognitieve stoornissen, in aanvulling op slaapapneu, gebruikt, maar niet op een CPAP-apparaat, lieten ze in de snede met 73 eerste geheugen stoornissen – ze had geen nachtelijke onderbrekingen van de ademhaling, de problemen met de bijna 84 jaar. Bij de ziekte van Alzheimer patiënten vijf jaar tussen de gemiddelde diagnostische tijd de punten 88 en 83).

In de patiënten, echter, het apparaat gebruikt een nachtelijke ademhaling, de onderzoekers hebben een heel ander beeld: zij toonden de eerste tekenen van milde cognitieve stoornissen op de leeftijd van 82 jaar, 9,5 jaar later dan in de onbehandelde slaapapneu patiënten, en alleen een beetje eerder dan bij patiënten zonder apneu. Bij de ziekte van Alzheimer-patiënten niet weer dit effect echter.

Eerdere studies hadden al opgemerkt dat door het gebruik van een CPAP-apparaat, schade aan de hersenen door zuurstoftekort te voorkomen en zelfs ongedaan maken.

Hamburg-harburg, 18. Mei

Geef een reactie