Hoe werkt een Vitamine D-tekort diagnose?

In het geval van een Vitamine D-tekort, de definitieve diagnose worden gesteld door middel van bloedonderzoek. In dit geval is de concentratie in de lever van de Vitamine D wordt gevormd Vorm (25-Hydroxyvitamine D) wordt bepaald.

Omdat Vitamine D is ook nodig voor de opname van calcium uit de dunne darm in het bloed is verstoord door een defect. Sinds calcium voor veel belangrijke functies van het lichaam nodig is, de stofwisseling in plaats daarvan, onder invloed van een hormoon, het parathyroïde hormoon, calcium uit de botten.

Vitamine-D-tekort-diagnose: laboratorium waarden zijn belangrijk

De arts is daarom, in het geval van de Vitamine-D-tekort-de diagnose van de concentratie van bijschildklierhormoon in het bloed te bepalen, het is toegenomen in de Vitamine D-tekort.

Knochendichtemessung für die Vitamin-D-Mangel-Diagnose

De arts moet vermoeden dat de Vitamine D-tekort heeft al geleid tot osteoporose, is verder onderzoek, zoals, bijvoorbeeld, een van de botdichtheid meten, in het kader van de Vitamine D-tekort-diagnose

De gemeten waarde voor de concentratie van 25-Hydroxyvitamine D in het bloed betekent het volgende:

  • 25 tot 50 nmol/l: suboptimale Vitamine D leveren met een mogelijk effect op het bot metabolisme
  • 12.5 onder de 25 nmol/l matig Vitamine D-tekort is waarschijnlijk meer invloed op het botmetabolisme
  • onder de 12,5 nmol/l: ernstige Vitamine D-deficiëntie met osteomalacie of rachitis

Vitamine-D-tekort-diagnose op basis van een gastroscopie of colonoscopie

De arts moet vermoeden dat de Vitamine D tekort symptomen al (bijv. osteoporose), zal hij zijn verdere onderzoeken zoals een meting van de botdichtheid in het kader van de Vitamine-D-tekort-het uitvoeren van de diagnose. Andere procedures, zoals de maag en de dunne darm, spiegelen, of een ontlasting onderzoek kan helpen de arts, onderliggende ziekten, de oorzaak van Vitamine D-tekort zijn.

Geef een reactie