De beste Kneipp-kuren: Dus je lijf fit te blijven

Kneippen gegen Venenschwäche
Als er geen openbare Kneipp-zwembad voor het betreden van het water in de nabijheid is ook de plaatselijke bad – bijvoorbeeld voor de koude GüsseDie helende kracht van het water: Kneipp-kuren zijn zeer effectief tegen veneuze ziekte en het immuunsysteem te versterken.

De water-arts Sebastian Kneipp gemaakt in de 19e eeuw. Eeuw Furore als hij genezen van zijn tuberculose, door te baden in de ijskoude Donau. Vandaag zijn Kneipp-behandelingen zijn populair over de hele wereld: ze versterken het immuunsysteem, bevordert de bloedsomloop en verlichten de pijn. U moet weten dat over de Kneipp:

Aders-Fitness: De knie casting voor lichte benen

Het koude water helpt de aderen, zware benen, vermindert spataderen en voorkomt zwelling. Om dit te doen, het verlicht hoofdpijn en stimuleert de bloedsomloop. Idealiter worden de behandelingen steeds een dagelijks Ritueel na de ochtend douches. In de zomer slang perfect voor het afkoelen in de frisse lucht met een tuin. Het is belangrijk dat het koele water als een mantel gewikkeld rond de huid, dus de straal zonder druk. Op de tenen van de rechter voet beginnen. De lichtbundel op de rug van de voet naar voren en langzaam aan de buitenste kant naar boven. Een hand op de breedte boven de knie, op de innerlijke kant van het kalf terug naar de voeten. De cast op het linker been en herhaal de oefening. Dan weer op het juiste been, het water aan de binnenkant aan de top, boven de knie, korte stop en aan de buitenkant weer naar beneden. Hetzelfde op de linker been. Het water Strippen, en de warming-up verplaatsen.

De Kneipp classic: watertrappelen voor veerkracht

Wassertreten gegen Krampfadern

Kneipp-behandelingen, zoals watertrappelen helpen spataderen te lijden, omdat ze de bloedcirculatie en pijn-verlichtend effect

Deze Vorm van Kneipp-Kur is waarschijnlijk het best bekend. In de faciliteiten op het Park of naar stromen die vloeien samen, soms zijn er openbare zwembad. Anders, de vlakke rivieren of vijvers geschikt zijn. In te vullen naar huis, om het water in bad te komen tot Kalf niveau met koud water, ook een grotere kunststof kuip is geschikt. Klik vervolgens in de Storch-versnelling op de plek en wees voorzichtig bij het optillen van de voeten uit het water. De tip van de voet naar beneden. Een sterk gevoel van koude, vocht zachtjes aan het Strippen en zo lang draaien tot het lichaam weer warm.

De huid fender schoonheid cast ontmoet vernieuwd: Koud water en verjongd

Voor deze verkwikkende toepassing van de douchekop van de douche slang te verwijderen. Met de koude straal water uit de juiste tempel om te beginnen en het gezicht langzaam cirkelen. Gelijkmatig door de mond te ademen. Na een korte onderbreking van de slang een paar keer in de lengte richting van boven naar beneden over het gezicht. Voorzichtig droog. Deze applicatie is zo eenvoudig dat je ook meerdere keren per dag. Het verlicht hoofdpijn, verfrist vermoeide ogen en de huid bevordert de bloedcirculatie naar het gezicht. En door de huid verstevigende werking en voorkomt rimpelvorming.

Een verfrissende arm bad maakt het hele lichaam schoppen

Frau kneippt gegen schwache Venen

Armbäder het bevorderen van de doorbloeding van de borst regio, hart en longen

Iedereen die het gevoel run down en moe, het kan revitaliseren het lichaam. Niet voor niets is deze toepassing wordt ook wel aangeduid als de koffie van de Kneippianers – het bevordert de bloedsomloop in de borst streek, hart en longen. Een wasbak vullen met koud water. Daarna eerste rechts, dan links omhoog naar het midden van de bovenarm onderdompeling. De badkamer stopt zodra een onaangenaam gevoel van koude optreedt (meestal na 10 tot 40 seconden). Het water Strippen, de armen aan het Warme weer en weer en een lange mouwen en top om op te zetten.

Ogen wierp tegen conjunctivitis en vermoeide oogleden

In het geval van congestie, gestresste ogen, een koeler erin slaagt om het uitbrengen van een snel te verhelpen. Ook in het geval van bindvlies ontsteking, het verlicht het ongemak. Hoe koud leidingwater over de Hand, de ogen sluiten en de vloeistof van de tempel, de gesloten Deksel. De lichtbundel in een cirkel verschillende keren over het oog. Dan het andere oog behandeld. In het geval van conjunctivitis herhaal de behandeling drie keer per dag.

De belangrijkste Kneipp-regels

  • De toepassingen zijn alleen gezond als het lichaam de temperatuur is in evenwicht: als je het vriespunt, mag niet worden betreden.
  • Na de koude douches zorg, een snelle warming-up – beste door middel van beweging.
  • In het geval van reeds bestaande voorwaarden, vraag de dokter, welke lettertypen zijn geschikt.
  • In het geval van open wonden of arteriële occlusieve aandoeningen (stoornissen van de bloedsomloop in de armen en benen) bars.
  • De voeten van de aanvraag niet in warm weer, een arts raadplegen (vermoedelijke occlusieve ziekte).

Geef een reactie