Brandwonden: oorzaken zijn vaak ongelukken in huis

In het geval van brandwonden, de oorzaken zijn heel verschillend. Een Gemeenschappelijkheid, echter, alle verbranding veroorzaakt: temperatuur rond de 50 graden te verbranden.

De meeste brandwonden gebeuren thuis met de dagelijkse taken en activiteiten, zoals koken of Strijken, door contact met hete vloeistoffen of voorwerpen. Kleine kinderen grijpen op uw reizen, immers, wat is voor u beschikbaar: Slechts een seconde niet oplet, en het kind moet worden genomen met de Hand op de warme kachel of de waterkoker met vers gekookt water op overhangende kabel van het werk plaat naar beneden getrokken. Bij het baden, de temperatuur van de controller te verleiden mensen om te Spelen, en wanneer je eet, zelfs de nieuwsgierige handvat van een Kopje koffie voor een peuter kan een gevaar: De inhoud genoeg om te verbranden tot ongeveer een derde van het oppervlak van de huid. Hete vloeistoffen zijn in tweederde van de brandwonden in het kind de leeftijd is de oorzaak, maar het is niet alleen het vocht zelf, maar ook hete dampen kan leiden tot verbranding van het gezicht en in de luchtwegen.

Verbrennungsgefahr am Herd

Vooral de kinderen in het huis gemakkelijk brandwonden

Natuurlijk zijn er vele andere oorzaken zijn brandwonden mogelijk. In het bijzonder het contact met open vuur van bijvoorbeeld in de Vorm van kaarsen, een open haard of Grill – veroorzaakt brandwonden. Sommige grill masters hebben onderschat het effect van een beetje alcohol, en met een grote, onbeheersbare vlammen aanzienlijke schade. In het ergste geval een onjuiste behandeling van een open vuur leidt zelfs tot salon brand, waarbij de huid en de luchtwegen branden paden door het vuur en de hete lucht over een groot gebied.

Ook UV-straling kan een oorzaak zijn voor brandwonden

Een verdere, nog vaak onderschat verbranding veroorzaken de UV-straling van de zon en zonnebanken, blootstellen aan een heleboel mensen op een dagelijkse basis onbeschermde. Bijna elk het gevolg van uitgebreide zon baden is bekend. In tegenstelling tot andere verbranding veroorzaakt een zonnebrand is niet alleen pijnlijk, maar kan de oorzaak ook schade aan het erfelijke materiaal, die verhogen het risico op huidkanker aanzienlijk.

Geef een reactie