Zodra de hele week koken, gezond eten
Licht recepten met weinig inspanning? Geen Probleem! Een basisrecept voor een totaal van vier maaltijd de winkels elke dag? Dit niet alleen de kosten tijd, maar ook meer geld dan nodig is. Iedereen die van plan is aan de andere kant, kunnen koken in een dag voor de hele week. Wij zullen u laten zien wat recepten.
Boodschappenlijst
- 1 Boter Moer Pompoen
- 0,5 kg wortelen
- 1 venkel knol
- 1 broccoli
- Baby spinazie
- 1 Bos Boerenkool
- 1 Avocado
- Eieren
- 2 witte uien
- Rozemarijn
- Tijm
- Koriander of peterselie
- Olie
- Boter vet
- 1 blik witte bonen
- 2 Blikjes Kikkererwten
- Pesto
- Komijn
- Garam masala
- Kerrie poeder
- Kurkuma
- Cayenne peper
- Water en zout
De bereiding van de gerechten
- Boter moer schil de pompoen, pompoen zaadjes verwijderen en in kleine blokjes gesneden
- Wortelen schillen, in de lengte doormidden gesneden
- Venkel in plakjes gesneden
- Broccoli en snijd in kleine roosjes
- Was de Boerenkool
Daarnaast heeft u nodig:
- 1 ½ kopje gierst
- 4 Kopjes Water
- Olijfolie
- Zout
Bak groenten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laag drie bakplaten met Olie, verspreid de plakjes venkel, de wortelen en de boter moer pompoenpitten. Om u overal een snuifje zout.
2. Kook de venkel voor ongeveer 20-25 minuten totdat het zacht is. Na 25 minuten, en u kunt ook de wortelen uit de oven. De boter moer pompoen zaden moeten over vijf tot tien minuten langer.
Groene spul voor te bereiden
1. Broccoli in roosjes snijden, snijden, in een pan met kokend water op een matig vuur gedurende drie tot vijf minuten stomen, voeg zout toe.
2. Driekwart van de stengels. WRIJF de stukken in met een beetje olijfolie, citroensap en zout.
Kook de gierst
U kunt koken sorghum, gierst, Quinoa, bruine rijst of spelt, afhankelijk van wat u verkiest te eten volgens de aanwijzingen pakket.
Stoofpot of Curry te maken
Met de reeds gebakken groenten, kunt u de Curry recept en/ of de stoofpot. Beide zijn bijzonder goed geschikt, omdat ze de smaak nog beter als opgeslagen voor twee dagen in de koelkast.
Recept 1: Indiase Groente Kerrie
4 porties
Ingrediënten
- Olie of boter vet
- 1 ui, fijngesneden klein
- Zout
- 3 teentjes knoflook, gehakt kleine
- 2 THEELEPELS kerrie poeder
- 2 THEELEPELS Garam Masala
- 2 TL kurkuma
- 2 THEELEPELS komijn
- 1 blikje gehakte tomaten
- 1 Blik Kikkererwten
- 1 Kopje geroosterde boter moer pompoenpitten
- 1 Kop gestoomde broccoli
- ½ THEELEPEL Cayenne peper
- Koriander voor de Garnering
- Sorghum, gierst, bruine rijst, gekookt
Zoals een groente curry is niet alleen lekker, maar ook gezond
Voorbereiding
1. Boter of olie verhit in een steelpan. De gehakte ui met een snufje zout verfijnen. Vijf minuten laten koken, af en toe roeren.
2. Voeg de knoflook, kerrie poeder, Garam Masala, komijn en kurkuma en laat alles een Minuut koken. Geef u nu de tomaten en twee kopjes water. Tien minuten te koken.
3. Kikkererwten, roer, en tien minuten langer koken. Boter moer pompoenpitten, broccoliroosjes en Cayenne peper nemen, mix-en uitschakelen van de kachel.
4. Met Korea, van het Verfijnen. Serveer het gerecht met rijst of gierst.
Recept 2: Pesto-Shell
2 porties
- Groene kool met olijfolie, zout en citroen naar smaak
- Gebakken Venkel
- Gebrande Boter Moer Pompoenpitten
- 1 Blik Kikkererwten
- Sorghum, gierst of rijst, gekookt
- Gestoomde Broccoli
- Pesto
- Olijfolie
Snel, lekker en rechts: Pesto met groenten
Voorbereiding
1. Groenten, kikkererwten en gierst/ rijst in een kom, verwarmen.
2. Afhankelijk van de consistentie van de Pesto, kunt u een beetje olijfolie zodat het vloeibaar is. Over de kom.
Recept 3: Taco ‘ S
2 personen
Ingrediënten
- 1 geprakte Avocado
- Zout
- Chili Vlokken
- Groene kool met olijfolie en zout naar smaak
- Gebrande Boter Moer Pompoenpitten
- Geroosterde worteltjes, verwarmd
- ½ Kom Sorgumhirse, gekookt en opgewarmd
- Olie of boter vet
- 4 eieren in een kom en geslagen
- 2-4 tortilla ‘ s in een pan verwarmd
- Saus voor de Garnering
Taco ‘ s, het Ontbijt lekker en gezond
Voorbereiding
1. Avocado met zout en chili vlokken, meng in een kom.
2. Groene kool, geroosterde groenten en gierst in een kom.
3. Boerenkool en geroosterde groenten op voorverwarmde tortilla ‘ s verdelen.
4. Boter, vet of olie in een koekenpan. Opgeklopte eieren.
5. U gebruikt voor uw taco ‘s-de tortilla’ s met roerei, avocado puree en warm de Saus.
Recept 4: Groente Stoofpot
2-4 porties
Ingrediënten
- Olie of boter vet
- 1 kleine gehakte ui
- Zout
- 6 teentjes knoflook, gehakt kleine
- 1 EETLEPEL rozemarijn, fijngehakt klein
- 1 EETLEPEL verse tijm, fijngesneden
- 1 blik witte blikjes
- 4 Kopjes Groentebouillon
- Gebrande Boter Moer Pompoenpitten
- ½ Kopje wortelen, in stukken gesneden
- 1 Kopje gekookte gierst of rijst
- 1-2 EETLEPELS verse peterselie
- gemalen peper
- Citroensap
Een groente stoofpot wordt verwarmd door middel van goed en is snel gedaan
Voorbereiding
1. Verhit de Olie of boter in een steelpan. Voeg de stukken ui en een snufje zout, vijf minuten te koken.
2. Knoflook, rozemarijn en tijm tot het geven van een Minuut meer om te koken.
3. Witte bonen en plantaardige bouillon, roer, breng aan de kook, kook de soep voor tien minuten.
4. Geroerbakte groenten en de gierst in de pot en kook de soep nog vijf minuten, af en toe roeren. Haal van het vuur, en nog eens vijf minuten.
4. Garneer met peterselie, peper en een kneep citroen naar smaak.
Hamburg-harburg, 29. Februari
© door wat wordt uitgezonden