U kunt het verwijderen van een zelfklevende, nierstenen?

Duitse onderzoekers hebben een speciale lijm ontwikkeld met de hulp van gevaarlijke restanten van nierstenen voor de eerste keer, op betrouwbare wijze te verwijderen.

Zelfs als u niet levensbedreigend zijn – er is nauwelijks iets dat is zo pijnlijk als nierstenen. Beïnvloed rapporten van koliek-achtige pijn straalt vaak de rug, buik en benen. De stenen, Wandelen in de urineleider naar beneden, tegen de pijn meestal. Vier miljoen mensen zijn getroffen in Duitsland van nierstenen. Ze worden meestal gemaakt door een onevenwichtige voeding en te weinig beweging. Belangrijkste verantwoordelijke in de voeding oxalaat voedingsmiddelen, zoals rabarber, dierlijke vetten en Cola.

Nierstenen zijn geslagen, meestal met behulp van een laser, en dan met een endoscopische grijper. In het proces, fragmenten van de stenen blijven, maar bijna altijd links. Deze zijn vaak zo klein dat ze niet kunnen worden verwijderd met een grijper. Ze blijven in de nieren, de verhoging van het risico voor de vorming van nieuwe nierstenen in het Puin.

Nierstenen vasthouden aan de rubber-achtige massa

Dit Probleem hebben de wetenschappers van het Fraunhofer Instituut voor productie-technologie en de Toegepaste materialen onderzoek in Bremen, Duitsland. In samenwerking met de urologen van het Universitair ziekenhuis in Freiburg hebben ontwikkeld de speciale lijm mediNiK, de sticks, de restanten van de verwoeste nierstenen, en combineert een groot Fragment van een rubber-achtige massa. Deze kunnen vervolgens eenvoudig worden endoscopisch verwijderen. Onze lijm bestaat uit twee onderdelen. De eerste component omvat de steen blijft, het tweede onderdeel verhardt het Systeem van een rubber-achtige massa, die flexibel en elastisch genoeg om ze te trekken uit de nieren, vertelt Dr. Ingo grünewald, hoofd van het project

Nierenstein-Behandlung

Aan de linkerkant zijn de overblijfselen van een verbrijzelde nier steen, rechts: na het aanbrengen van de lijm.

Hoge Eisen

De ontwikkeling van de lijm was niet zonder problemen. De grootste moeilijkheid was om een lijm dat kan ook vasthouden onder water. Bovendien, de lijm moet selectief zijn. Hij kan alleen blijven op de stenen fragmenten en niet op de renale mucosa, verklaarde Grunwald. Daarnaast zijn de onderdelen van de Lijm mochten natuurlijk, bevat geen giftige stoffen.

In de eerste Tests met het nieuwe type niersteen lijm, bereikt de Bremen uitvinding al onberispelijke resultaten. Onze opnamen tonen aan dat de nier werd daarna volledig steen vrij, zei Grunwald. De toelatingsprocedure voor het nieuwe type van medische producten wordt momenteel uitgevoerd. mediNiK zal naar verwachting in de twee jaar op de markt

Hamburg-harburg, 15. September

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie