Tuberculose: oorzaken van bacteriële
In het geval van tuberculose, de oorzaken zijn van bepaalde bacteriën. Het is de verwekker van de familie van mycobacteriën, die behoren tot de zogenaamde Mycobacterium tuberculosis-complex: Mycobacterium tuberculosis in 95 procent van alle gevallen van tuberculose, een ziekte verantwoordelijk is. Bovendien, Mycobacterium bovis, en Mycobacterium africanum onder de tuberculose-oorzaken.
Alle pathogenen, hun wijze van overdracht: direct van persoon tot persoon door druppeltjes infectie. Over ingeademd, besmettelijke druppel die de ziekteverwekkers in de longen komt. In het bijzonder, door Niezen of hoesten de ziekteverwekkers van de geïnfecteerde patiënten zal worden verspreid via de lucht, die vervolgens kunnen infecteren mensen in de directe omgeving. In het geval van de zogenaamde pulmonale tuberculose, alleen de longen wordt beïnvloed. Het is echter ook mogelijk dat de ziektekiemen die in de Lymfeklieren of bloedbaan naar andere organen en infecteren: de speech die betrekking heeft op, bijvoorbeeld, het bot, de lymfeklieren, de urinewegen, de gewrichten, of de spijsvertering organen van de zogenaamde extra-pulmonale tuberculose. Extra-pulmonale tuberculose gevallen zijn zelden een risico van infectie. Als een Algemene regel: in een besmet Persoon, de tuberculose, een ziekte, bijvoorbeeld door middel van slijm (Sputum), of van de urine naar buiten, dit wordt aangeduid als open tuberculose. In tegenstelling, geen besmetting in het geval van gesloten tuberculose risico.
In het geval van tuberculose, de oorzaken in verband kan worden theoretisch met het eten: Mycobacterium bovis is de verwekker van tuberculose bij runderen. In het zieke uier van de koeien besmet met de bacterie kan worden overgedragen door de pathogenen in de melk. De route van besmetting via rauwe, niet-gepasteuriseerde melk speelt nu in Centraal-Europa echter nauwelijks een rol.
In het geval van een intacte immuunsysteem, slechts vijf tot tien procent van de geïnfecteerde personen ontwikkelen van tuberculose. De incubatie tijd, d.w.z. de tijd tussen besmetting en de eerste symptomen van de ziekte, is tussen de zes en acht weken.
Of personen die besmet zijn met tuberculose, hangt af van verschillende factoren:
- Duur, frequentie en Sluiten van het contact met een ziek Persoon
- De hoeveelheid en de infectiviteit (de virulentie) van de tuberculose pathogeen
- Gevoeligheid voor ziekten, zoals verzwakt immuunsysteem
Er zijn ook een aantal risico factoren ten gunste van tbc:
- Het nemen van bepaalde medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken of verzwakken (bijvoorbeeld, de zogenaamde immunosuppressivum, of cytostatica)
- HIV-infectie
- Onder-Voeding (Ondervoeding)
- Stress
- hoge leeftijd
- Roken
- Alcohol-en vaatziekten
- Drugsverslaving
- Suiker ziekte (Diabetes mellitus)
- Tumor ziekten
Een verzwakt immuunsysteem, draagt ook het gevaar van de zogenaamde reactivering, wat betekent dat zelfs decennia na een infectie van de ziekte.